Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Nieuwsflitsen

12-06-2018: Zo we zagen op de pagina van Gambia for you dat er weer een lading dozen van ons in de opslag in Westfield is gearriveerd. Dat was de zending die er tijdens mijn verblijf nog niet was. En ook wij hebben weer ff flink ons best gedaan vandaag. En er staan weer 45 dozen kant en klaar voor verzenden. Die gaan we morgen weer even naar Ton & Tonnie in Nijkerkerveen weg brengen. 

Let op: Daarna hebben we voorlopig ECHT even een inzamelstop. We hebben namelijk de slaapkamer waar we normaal de dozen voor Gambia stallen, de komende maanden nodig voor onze buitenlandse gastkinderen. Die zoals ieder jaar weer een maandje bij ons komen logeren. En dan op die kamer slapen. Dus tot nader order even geen goederen zomaar langsbrengen aub. In overleg kan er eventueel wellicht iets worden geregeld. Maar we kunnen het nu even een poosje niet kwijt bij ons in huis. Alvast bedankt voor de medewerking allemaal !!!!

 

03-04-2018:   Zojuist weer even een 2,5 kuub vracht voor Gambia bij Ton en Tonnie in Nijkerkerveen wezen brengen. Even gezellig een bakkie gedaan en nu weer onderweg naar Zwolle. En dan doen we even een poosje rustig aan met inzamelen,. Voor Amber naar Gambia gaat kunnen we nu toch niet meer verzenden. En omdat Henny morgen geopereerd wordt aan zijn been moet hij ook een paar weken rustig aan doen. Dus gaan we pas weer verzenden na de zomervakantie. En hebben nu even een inzamelstop dus :)

 

2018-03-28  Vandaag waren we weer in Boekel waar we via stichting Read to Grow 24 dozen met in totaal 1704 Engelstalige leesboekjes voor drie scholen in Gambia mochten komen ophalen. Dat we daar zeer blij mee zijn spreekt voor zich. En familie van den Bosch, weer hartelijk bedankt voor de vriendelijke ontvangst. Ook Logan hielp dapper mee met sjouwen,maar de dozen waren hem toch te zwaar 

                                2018-03-27 Oké een uitdaging..    .. Wie helpt er mee voor slechts € 11,00. 

Over zeven weken vlieg ik weer naar Gambia. Ik neem zelf nauwelijks bagage mee, dus wil mijn koffer vullen met iets bruikbaars voor Gambia.  Dus dacht ik aan Kalas van Ikea.(zie foto). Deze setjes van 6 bekers, 6 besteksetjes, 6 schaaltjes en 6 bordjes wegen tezamen 0,8 kilo en kosten nog geen € 4,- per set en zo bezorgen we 6 school kindjes een onbreekbare complete servies set. U kunt voor €11,- drie keer zo'n set sponsoren. Dus voor 18 kindjes een complete set. Deze gaan dan met mij mee in de koffer. In mijn koffer kan ik 11 x zo'n setje van 3 servies setjes kwijt. Dat betekend 11 x 18 = 198 kinderen verblijden met zo'n compleet setje. Ik daag dus 11 personen uit om minimaal € 11,00 te storten op bankrekening NL91 INGB 0792 5491 04 tna van AME van der Ven - Amhen for Gambia ovv drie x serviessetje. En ik zal daarvan bij Ikea setjes halen en meenemen. Foto's van het uitdelen volgen in mei via facebook. Wie o wie doet er mee?

                                                                     *******************

 

2018-03-18  Vandaag stuurde collega Chantal deze foto, samen met haar gastkindjes weer vier dozen ingezameld voor onze projecten. Toen wij thuiskwamen liepen we tegen de DHL aan die weer twee tandenpoetspakketten van het Ivoren Kruis kwam afleveren voor Gambia. En linksboven een pakketje vol tandenborstels van collega Caroline Brekelmans en ook de onderste vier foto's met vier dozen met bevallings materialen aangeleverd door Anjaz ijn weer onderweg naar ons toe. Dat we hier erg blij mee zijn spreekt voor zich. Allemaal weer erg bedankt !!

                                                                          *****************

2018-03-12  Vanmiddag kregen we via de post weer twee volle bananen dozen aangeleverd met allemaal OK kleding en OK materialen via collega Truus Vaesen en Ellen Lousberg. Ik heb de dozen even over gepakt en gesorteerd weer ingepakt maar Henny had ze al boven gebracht voor ik het op de foto kon zetten. Maar ze zijn goed aangekomen en zeer welkom Truus. Dank jou voor het inzamelen bij je achterban.

 

Daarnaast is collega Chantal van Boven de halve dag bezig geweest om zo'n vier vuilniszakken Bidons uit te wassen. Die komen dus ook deze kant nog op. Ook Chantal heel erg bedankt natuurlijk.

                                                                                             *****************

 

2018-03-10: Weer helemaal blij met alweer een nieuwe donatie die helemaal past in ons Hygiëne Project...Kijk eens wat we allemaal weer hebben binnen gekregen via collega Chantal van Boven. Tandpasta en tandenborstels, zeep en deodorant, Boekjes, spellen, zaden en kleding. Toppie meid dat je zo helpt inzamelen in Almelo en omstreken, Weer dank je wel !!!

                             *************** 

2018-03-08   We slaan een nieuwe route in:

  Voor diegenen die mijn facebook of onze website volgen, hoef ik het wellicht niet echt uit te leggen. Maar voor de rest dan toch maar eventjes. Sinds we eind vorig jaar terug gekomen zijn, is er hier echt enorm veel aangeleverd aan spullen die we naar Gambia kunnen / mogen verzenden. Al met al zijn er weer heel wat dozen door onze handen gegaan en inmiddels op weg naar Gambia (of reeds in de opslag in Westfield aangekomen). Juist vandaag zijn er nog weer 43 pakketten ingeleverd om te verzenden bij Gambia for You en als deze ook in Gambia aangekomen zijn, dan staan er denk ik zo'n 100 dozen te wachten in de storage in Westfield. En er staat nog het nodige in ons huis in Brusubi. Ik weet dus nu al dat het me nooit gaat lukken om dat allemaal te gaan verdelen in de korte periode dat ik er nu straks ben. Het nodige zal moeten wachten tot we eind dit jaar in november weer samen een maandje weerom komen.

 

Wij zijn alle donateurs van goederen enorm dankbaar voor alles wat ze ons de afgelopen jaren allemaal al hebben gegeven om het voor onze projecten in Gambia te kunnen in zetten. Ik denk dat we gemiddeld wel zo'n 300 tot 400 dozen en de nodige pakketten per jaar verstuurd hebben. Het is mooi en geeft een warm gevoel dat zoveel mensen ons en de Gambianen daarmee willen helpen. Er is niets zo mooi als de dankbaarheid en de emotie te zien als we de spullen ter plekke mogen verdelen. We zijn hier een aantal jaren geleden vol enthousiasme ingestapt en dat enthousiasme is sindsdien alleen maar gegroeid. We tellen zelfs langzaam onze tijd in Nederland af tot we die kant op kunnen gaan verhuizen. Dat zegt denk ik genoeg. We begonnen met alleen een school, maar hebben inmiddels een flink aantal projecten op breder vlak. Maar we vinden het nu ook wel genoeg, we zijn maar saampjes en we kunnen helaas niet alles doen en erbij nemen. Dus met de doelen die we nu hebben, blijven we werken maar we nemen geen nieuwe doelen meer erbij. 

 

Nu even over onze nieuwe route die we gaan inslaan. Tot nu toe, hebben wij altijd het verzenden van alle dozen en pakketten,  uit onze eigen zak betaald. Op een enkele keer een losse donatie van verzendkosten na. Een kleine rekensom laat zien dat we per jaar zo'n 350 dozen x € 6.- verzendkosten kwijt zijn en dan praten we nog niet eens over de benzinekosten in Nederland en Gambia.  We praten dus over een flink bedrag aan verzendkosten. En dat willen we gaan veranderen. Ik ben aan het afbouwen met mijn werk door lichamelijke omstandigheden.  Als eigen baas betekend dat ook direct minder inkomen.  En dus helaas ook minder financiële speelruimte om in onze foundation te pompen. Om die reden hebben wij besloten dat we voortaan aan alle mensen die spullen aan ons aanleveren, een bijdrage van 50 % in de verzendkosten gaan vragen. We realiseren ons dat we daarmee wellicht een aantal donateurs van goederen kwijt zullen gaan raken. Maar ook wij kunnen onze euro echt maar één keer uitgeven..  Dus we hopen dat al onze donateurs die we nu hebben, ook die € 3,- per doos (meer mag natuurlijk altijd)  willen gaan bijdragen . 

 

Het is wellicht een onsympatieke maatregel, maar gezien de omstandigheden kunnen we helaas niet anders. En we hopen dan ook dat u daar allemaal begrip voor kunnen opbrengen.  

**************

 

 

 

2018-03-08:  Vandaag zijn we weer even wat dozen weg wezen brengen op twee verschillende depots. Wij zijn naar Nijkerkerveen geweest en hadden daar weer een flinke pallet vol. En via onze Vlaamse afdeling (van Veerle en Anja ) zijn in Gilze nog eens zes dozen weg gebracht. Dus er gaan weer totaal een 43 pakketten op weg naar Gambia.

 

2018-03-05:   Ook vandaag tussen het werk door, maar weer spullen ingepakt, weer een stapel dozen erbij en nog een partij medicinale babybijvoeding. Via collega Chantal van Boven kregen we nog een partij tandpasta en tandenborstels aangeboden. En we kregen een mail dat we als donorstichting 2018 zijn aangewezen van GGD Twente, en dat we van Ivoren Kruis toch alsnog 4 extra dozen tandpasta en tandenborstels krijgen. En via Stichting Read to Grow mogen we deze maand weer een fikse hoeveelheid Engelstalige school / leesboeken ophalen voor kinderen. We gaan goed.... #dankbaar#       

                                                                                                              ********************                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

  • 2018-03-04: En wat doe je op zondagmiddag... Juist ja weer een heleboel spullen uitsorteren en in dozen pakken voor Gambia. Dank je wel collega Chantal van Boven en buuf Gea Willemsen voor het langsbrengen van de spullen. Weer een aantal dozen klaar die van de week mee kunnen naar de verscheper.

 

                                                                                                           ****************

 

2019-03-02    Ik reis over 10 weken weer naar Gambia. Zoals de meesten wel weten hebben wij daar een foundation om op kleinschalige basis hulp te verlenen aan (met name) schoolkinderen. Eén van de activiteiten die we daar ontplooien is ons Hygiëne project. Daarmee leren we de kinderen dat sporten, goed eten en jezelf (lichaam en tanden) verzorgen heel belangrijk zijn. Een heel belangrijke les, want helaas ontbreekt het aan deze zaken nogal eens in Gambia. Dit keer ga ik ook weer naar een school en ik organiseer daar een sportdag voor alle 200 leerlingen. Tussen door krijgen de kinderen wat te eten en drinken en we sluiten de dag af met een gezamenlijke warme maaltijd met pasta,vlees en groente, iets wat in Gambia helaas ook niet iedere dag beschikbaar is. Alle deelnemers krijgen natuurlijk ook een prijs. Dit jaar bestaat die uit een medaille, een stuk zeep, een tube tandpasta en een tandenborstel. Bovendien laten we de materialen waarmee de sportdag is georganiseerd, zoals gebruikelijk op de school achter als buitenspeel materiaal. Ik ben al een heel eind met alles bij elkaar verzamelen, maar daar deze school een kleine 200 leerlingen heeft heb ik nog niet genoeg. Dus wie o wie is bereid ons te helpen door het doneren van enkele stukken zeep en / of enkele tubes tandpasta en / of enkele tandenborstels? U mag de goederen opsturen naar ons, maar gezien de verzendkosten, is het wellicht een beter idee om een financiële donatie op rekening: NL91 INGB 0792 5491 04 van A v/d Ven, Amhen for Gambia Foundation te storten ovv sportdag mei 2018. Daarmee haal ik dan in één keer allemaal dezelfde artikelen. En is er geen onderling verschil. Ik zal heel blij en dankbaar zijn als jullie me nog een beetje willen meesponsoren,want al met al is dit weer een dure aangelegenheid aan het worden. Maar we gunnen het deze kindjes zo enorm, dus daarom durf ik te vragen. Iedereen alvast bedankt voor het doorgeven, en natuurlijk helemaal voor de donaties die we hopen te mogen ontvangen.

                                                                 *********************

2018-02-25    Vandaag kreeg ik post uit Gambia via de mail. We hebben afgelopen jaar een schoenendozenactie georganiseerd voor Wendy's Education Center in Brikama Gambia. Heel veel schoolkinderen van de Basisschool 't Klokhuis uit Geldrop, kinderen van collega Gastouders, en leden van de facebookgroep Zaden voor Voedsel hebben toen schoenendozen gevuld. Met allemaal nuttige spullen, speelgoed, en dergelijke om te geven aan de kinderen op de school aldaar. Inmiddels hebben de kinderen van die school, tekeningen gemaakt en brieven geschreven aan de afzenders van de schoenendozen in Nederland. Dus nu mag ik een heleboel mensen /kinderen blij gaan maken met deze tekeningen. Hierbij enkele tekeningen...

                                                                          ****************

 

 

2018-02-24    Terwijl manlief voetbal keek ben ik nog even doorgegaan met dozen inpakken voor Gambia. Opgehaald bij Verloskundige Yvonne via Stichting Baby Hope deze twee dozen met bevallingsmaterialen. Natuurlijk gaat ook dit weer naar Gambia.

 

        **************

 

 

2018-02-24        Vandaag ontvingen we deze foto's, de materialen zijn verzameld door de Vlaamse vroedvrouw Anja in samenwerking met collega's en gyneacologen vanuit haar werkkring en worden voor ons verzonden naar Gambia. We mogen via haar/hen deze enorme hoeveelheid steriele operatiematerialen en hechtmaterialen ontvangen. Daar zijn we reuze blij mee en zeer dankbaar voor.

 

 

 

                                                                          ****************

22-02-2018     Vanmiddag kwam Klaas van vliegbasis Woensdrecht weer de nodige dozen met medische materialen brengen. Die al geruime tijd worden ons gedoneerd door Defensie. Na twee uurtjes stug doorpakken hebben we in totaal vijf bananendozen met gesorteerde materialen kunnen inpakken. Die gaan in Gambia weer goed van pas komen. Een uurtje later bracht een collega van Henny nog meer spullen,  puzzels, speelgoed, kleding, een stoeltje, een autoped.. Dus we gingen gewoon stug door met inpakken. En weer twee volle dozen. Inmiddels staat alles weer op de nu toch wel erg volrakende Gambia kamer. Zaterdag gaan we in Harderwijk nog een aantal vuilniszakken vol kraammaterial ophalen die worden gesponsord door Baby Hope... En dan maar weer een datum prikken om weg te gaan brengen.

                                                                           **************

 

18-02-2018    Deze week hebben we weer de nodige dozen in mogen pakken, enkele dozen volwassenen kleding, enkele dozen kinderkleding, een doos met handdoeken, een doos met beddengoed, een doos met medicinale bijvoeding, een doos met OK kleding, een doos met medicinale hulpgoederen, een doos met kinder tandenborstels en kindertandpasta (en daar hopen we aankomende week nog zeven dozen van te mogen ontvangen). Ook vanuit ons Belgische Depot worden deze week weer vijf dozen met voornamelijk kleding naar Gambia for you gebracht. Dus er staat weer een fikse voorraad om weg gebracht te worden, het kamertje is weer vol. Er zijn op dit moment al zo'n 80 dozen/pakketten onderweg naar Gambia, dus met dit erbij heb ik straks weer genoeg te verspreiden. Wat wel fijn zal zijn is als we wat mensen kunnen vinden die bereid zijn om de verzendkosten voor één of meer dozen te willen doneren, dat komt incl brengen en halen op € 7,50 per bananendoos. Mocht u willen bijdragen, kunt u een bedrag overboeken naar NL91 INGB 0792 5491 04 tnv AME van der Ven - Amhen for Gambia Foundation ovv bijdrage verzendkosten. Alvast hartelijk bedankt.

                                                                                                   ***************

 

2017-12-30 :     Vanmorgen een kleine 50 dozen afgeleverd in Nijkerkerveen bij Ton en Tonnie. Daarna direct weer een lading spullen opgehaald bij Corrie in Nijkerk, om over te pakken voor Gambia. Bij thuiskomst bracht de postbode ook nog weer drie dozen van een collega met hulpmaterialen. Henny moest nog weer twee storingen oplossen, dus ik ben de hele middag weer zoet geweest met inpakken. Vanmorgen was de kamer leeg nu staat er weer een partij te wachten, dus volgende week maar weer wegbrengen. We gaan gewoon door ......

                                                            ******************

Oproepje: We zijn nu hard op zoek naar hele en schone prematuren-, baby-, peuter- en kleuterkleding voor zowel meisjes als jongens, in de maten: 44 - 56,62-86, 92-116, 122- 146 Ook Babyborn kleding is welkom !!!!! Dus mocht u nog iets hebben liggen of iemand anders weten die wat over heeft, dan horen we het graag zo snel mogelijk. We gaan het uiterlijk eind januari 2018 weer verzenden is de bedoeling dus dan hopen we alles klaar te hebben zodat we het in april weer kunnen verdelen. Alvast bedankt!!

  

                                                                                        ***********

 

 

2017-12-18 : Vandaag kregen we via de Firma Tuinplus uit Luinjeberd weer een flinke doos met groentenzaden toegestuurd. Hoeveel gezinnen in Gambia kunnen we weer straks blij gaan maken met al deze verse zakjes groentenzaden. Tegen verzendkosten is de gehele doos ons overigens weer gratis verstrekt door deze firma die ons in het verleden ook al vaker heeft gedoneerd. We zijn heel blij met bedrijven zoals deze die ons initiatief een warm hart toedragen. Dank jullie wel!!  

                                                                                                                                                                                                                *************

 

 

2017-12-15: En we gaan gewoon door vanavond weer een fiks aantal dozen ingepakt voor Gambia. Vier dozen met gloednieuwe vesten van de Grolsch. Drie dozen met gloednieuwe T-shirts van de Grolsch. Een grote doos met meisjeskleding van Everlien Swarts en voor Naba een Naaimachinemeubel (annex buro) van Jarina van Millingen. Nu nog even relaxen  saampjes

 

 

 

                                                                 ******************

2017-12-13: Vandaag was het weer een productieve dag voor onze foundation. We kregen eerst bericht van Nathalie uit IJsselmuiden dat ze een flink pakket bijvoeding voor ons klaar had staan dat mag worden opgehaald. Daarna kreeg ik bericht van Riëlle uit Houten dat ze voor ons een pakket wasbare luiers en aanverwante zaken beschilbaar had staan. Daarna ontvingen we per   post een doos met pompoenzaden van de firma Jansen uit Winterswijk (www.jansenzaden.nl) voor de moestuinprojecten in Somita in Gambia. We kregen bericht van Natalie uit Asper (B) dat daar vandaan ook nog een pakket wasbare luiers en aanverwanten vandaan gaat komen. En van Veerle uit Oelegem (B) kregen we een toezegging dat ze voor ons zeep tandpasta tandenborstels en schoolspullen aan het verzamelen is dat we in januari mogen gaan verzenden. En als t gaat lukken hebben we misschien zojuist ook nog een modern naaimachinemeubel voor Naba gescoord , maar dat weet ik nog niet zeker. Maar al met al weer een vruchtbare dag voor de foundation dus 

                                                                  *******************    

2017-12-06 : Hallo allemaal , ik heb weer even een vraagje aan jullie. Via Stichting Baby Hope hebben we een flinke voorraad wasbare luiers en plastic broekjes op mogen halen. Die gaan we in april in Gambia verdelen onder de moeders met jonge kids. Maar zowel in de wasbare luiers als in de combi hydrofielluier en plastic broekjes, zijn nog inleg luiers nodig. En die waren er dus niet bij. We hebben er best flink wat nodig. Dus wie kan ons helpen aan wasbare luierinleggers, die of zo gekocht zijn of tweedehands en is bereid om ons hiermee te helpen? Zowel donaties, als inleggers, als zelfgemaakte inleggers zijn welkom.
 
                                                                              ************                                                                       

 

2017-12-04:

 

Euhm ons huis vandaag rond vijf uur......Iets met dozen voor Gambia? Inmiddels staat alles ingepakt en staan er weer zo’ n 20 extra bananendozen klaar. De Gambia kamer is alweer bijna vol. Dit keer ontvingen we een flinke donatie sweatvesten en sloven van de Grolsche Bierbrouwerij afdeling Events,waarmee we heel veel mensen blij kunnen maken dank jullie wel !!

 

                                                                   ****************

2017-11-31:

 

Zo even samen een tripje gemaakt naar Breezand waar we een autovol wasbare luiers en plastic broekjes mochten ophalen via Stichting Babyhope bij Sandra Zuurbier. Daar gaan we veel mama s blij mee maken in April.

 

 

 

                                                       ***************

2017-08-27: De afgelopen drie weken heeft Truus Vaesen met de hulp van Wilma Geerlings en Evelien Steeghs, gezamenlijk honderden Vietnamese loempia's gemaakt en verkocht. Mijn collega Truus had deze actie opgestart, in het kader van de dag van de gastouder waarvoor ze ieder jaar een actie doet. En dit jaar had ze als goed doel, gekozen om speciaal onze foundation te willen helpen met een financiële bijdrage. De actie is een enorm succes geworden en ze heeft dus in totaal het geweldige bedrag van      € 1040,- opgehaald voor onze foundation:  http://Amhen-for-Gambia.jouwweb.nl. Wij zijn er helemaal stil van, wat een geweldig bedrag en wat kunnen we daarmee weer veel doen In Gambia. We verzekeren iedereen die hieraan heeft meegewerkt, iedereen die loempia's heeft gekocht en de mensen die zonder te kopen een bedrag gedoneerd hebben, dat iedere euro een goede bestemming zal krijgen. In november reizen wij persoonlijk weer naar Gambia en zullen goed bekijken waaraan we dit mooie bedrag kunnen gaan besteden. Truus, Wilma en Evelien jullie hebben de afgelopen weken urenlang in de keuken gestaan om ons te helpen. Helemaal geweldig, er rest ons slechts dit te zeggen : Heel veel respect en dankbaarheid zijn jullie deel. En namens de Gambiaanse bevolking kunnen we jullie zeggen: "Abaraka Bake"

******************

2017-08-26: Onze Gambia-Actie voor juli t/m september:

 

Beste allemaal we hebben als Amhen for Gambia Foundation weer een nieuwe actie bedacht. We proberen de schoolkinderen op een leuke speelse manier een aantal skills aan te leren. Daarvoor hebben we een aantal artikelen gevonden. Onder andere deze sets rekenkralen, waarmee de kinderen leren samen te werken en hun fijne motoriek, sorteren, kleuren, tellen en met de kaarten erbij zelfs hun reken vaardigheden kunnen oefenen. Wij kunnen deze setjes voor slechts € 0.50 per set aanschaffen.

Nu willen we in deze actie iedereen uit te dagen om mee te doen. Als u € 6,- stort op NL 91 INGB 0792 5491 04 tnv AME v/d Ven ovv rekenactie, helpt u tot wel 40 kinderen, ( namelijk steeds een hele klas waar tot wel 40 of meer kids inzitten) aan 10 setjes rekenkralen en deelt u 1 € mee in de verzendkosten. Wij gaan deze in november persoonlijk in de klas uitdelen op zoveel mogelijk nurseryscholen. We hopen hiermee zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken om hen de kans te bieden om al deze skills te kunnen gaan aanleren. U doet toch ook mee? We hebben inmiddels 250 setjes besteld dus we hopen op veel animo en vele donaties te mogen ontvangen.

                                                                         *******************  

2017-08-25: Zo gisteren alle vaste sponsorbedragen weer overgeboekt naar Gambia en daarnaast extra geld voor de nieuwe schooluniformen voor het kersverse schooljaar, en natuurlijk voor alle gezinnetjes die we helpen ook extra geld voor een zak Rijst die ze voor het Tobaski feest van volgende week, van onze foundation hebben gekregen. Vervolgens vanmorgen druk geweest met de boel naar beneden slepen en alle dozen en pakketten nummeren en etiketteren. Eergisteren is er weer een zending met spullen in Gambia aangekomen en in ons huis klaar gezet voor de grote verdeling straks. Goed werk door Size onze contactpersoon die de spullen weer netjes heeft overgebracht van Westfield naar Brusubi afgelopen dinsdag. Toen alles in de auto gaan pakken. Nog even bij Action wat laatste dingetjes gehaald en dat daar ook direct in dozen gepakt en doorgereden om de boel weg te gaan brengen. Weer 34 items onderweg naar ons mooie Gambia.... zucht ik zal haast zelf alvast meegaan haha :) Als we straks aankomen in Gambia in november zal er zo'n 7 kub klaar staan om te gaan verdelen... 

 

                                                                   ******************

 

2017-07-12 Vandaag ontvingen we deze mooie foto.. Een bedankje van één van de compounds waar we in April jongstleden een doos met bouwblokken hebben achter gelaten. Een voor ons relatief eenvoudige gift, maar voor hen zoveel meer. Ze leren ermee bouwen, ze leren ermee samenwerken, ze oefenen de kleuren ermee, dmv door ons aangeleverde sheets maken ze er sommen mee en zo leren ze tellen en rekenen, ze leren er hun fijne motoriek mee te oefenen en krijgen door het bouwen ruimtelijk inzicht. En misschien het meest belangrijke van alles: ze leren ermee te spelen en kind te zijn. En zo wordt die relatief eenvoudige gift die ieder kind hier in Holland wel ter beschikking heeft, voor een heel dorpje of school ineens een heel belangrijke kans in hun kinderleventjes.... Dankbaar dat we voor hen verschil kunnen maken !!!!

                                                                                     

                                                                        ************** 

  2017-07-03    Vandaag is de eerste zending goederen weer aangekomen in Westfield bij Gambia for You die ook het transport vanaf Holland naar Gambia regelde. En de spullen zijn inmiddels ook alweer opgehaald door onze contact persoon in Gambia en die heeft de boel alweer netjes in ons huis opgeslagen. Daar staan nu de eerste 50 dozen / tassen / pakketten alweer op ons te wachten. Rond eind deze maand komt de tweede zending goederen naar verwachting aan. En zo verzameld zich weer een voorraad spullen en als we dan in november weer daar zijn weten we weer wat ons te doen staat. Fijn dat mensen weer zo gul spullen geschonken hebben. Want zonder die giften zouden wij ons mooie werk niet kunnen uitvoeren.  

                                                                       ***************

 

2017-05-10  18.45 uur: Mocht ik nog denken dat ik vanavond niks te doen had , was dat over toen mijn man thuis kwam :) Alle teams van jeugd tot en met heren en dameselftallen van voetbalvereniging SV Broekland hebben een nieuwe outfit en wij mochten alle jerseys van deze club ophalen voor Gambia. Heel de woonkamer staat vol. Wat een geweldige donatie voor ons !!!!  21.45 uur : Done, in totaal voor 18 verschillende teams jerseys, hesjes & sokken, handschoenen & tassen, scheen beschermers en extra spullen uit gesorteerd en ingepakt. ? Happy

 

                                                                           ***************

 

2017-05-03: Zojuist weer een lading spullen via stichting Baby Hope ontvangen via Lobke Bos. En zij en haar gezin hadden via het opgespaarde statiegeld ook nog een bijdrage in de verzendkosten aan ons gedoneerd. Helemaal geweldig dus want alle kleine beetjes helpen mee om ons mooie werk te kunnen blijven doen. Gelijk maar alles uitgesorteerd en ingepakt. Nu staan er alweer veertien dozen klaar voor verzenden.

 

 

**************

2017-03-28: Weer is er baby nieuws. Vandaag is Henny Badjie geboren in Mariamakunda in het doktersgezin. Henny is de kleinzoon van dokter Badjie. Het gezin van de dokter is echter in rouw, omdat zijn eerste vrouw gisteren is overleden. Maar vandaag is er dus een kleinzoon van de dokter geboren.      2017-04-04 : Officieel wordt er de zevende dag een naamceremonie gehouden. Daarbij komt de Imam, en wordt de baby kaalgeschoren, een haarlok wordt dan in de Koran bewaard. De baby krijgt dan pas een naam en wordt aan de gasten voorgesteld. Daarna wordt een geit geslacht en de hele dag en een deel van de nacht wordt er feest gevierd met zang eten en dans. Dat zijn vaak grote feesten. Maar daar kon nu geen sprake van zijn, want deze familie is in rouw en het eerste stadium van de rouw duurt volgens Islamitisch gebruiken 40 dagen  en dan kan er geen feest worden gevierd. Dus werd het vandaag klein gehouden. Wij waren wel uitgenodigd omdat de baby de tommah van Henny zal worden en dan ben  je ´special guest´. Je brengt naar een naamceremonie wat kadootjes mee voor de baby en de moeder of voor het hele gezin. Zoals een geurtje voor de moeder, kleertjes, luiers of zeep  Of wat te eten. Soms wordt er ook geld gegeven. Ook wij hadden kadootjes mee voor het hele gezin bestaande uit een combinatie van alle genoemde zaken. De baby was al geschoren en naakt toen wij hem in de armen kregen. Hij was gewikkeld in traditionele doeken en de moeder kwam al aandragen met allerlei benodigdheden voor de verdere ceremonie. Maar ze werd terug gefloten door de dokter. Last minute had hij besloten dat toch geen ceremonie zal worden gehouden maar alleen een naam zal worden gegeven. De ceremonie zal later zijn. Vandaag werd er een kip geslacht te ere van de nieuwe naam. En er mochten geschenken worden gegeven maar daar bleef het bij.

                                                                                                      *****************

2017-03-15 : En nog meer babynieuws: Ik ben heel trots dat ik jullie mag laten weten dat vandaag om enkele minuten na zeven uur een mooi lief klein meiske is geboren in de Medicare Clinic te Brusubi , Gambia. Ze is de dochter van Baraka en Fatoumata Drammeh en het kleine zusje van mijn Tommah Amber. Haar naamceremonie zal volgende week woensdag zijn en vanaf dan zal zij een naam mogen dragen, die is vernoemd naar haar persoonlijke sponsor en Henny en mij. Haar doopnamen zullen zijn: Esteraïda Maria Drammeh en ze zal door het leven gaan met de roepnaam Ester. We wensen deze mooie kleine dame heel veel levensgeluk toe de komende jaren en dat ze maar gezond, gelukkig en geliefd mag opgroeien.

                                                      *******************

08-03-2017 Baby nieuws: Vandaag is in Brufut een tweeling geboren. Het betreft een jongetje en een meisje en volkomen onverwachts, hebben de ouders besloten om het jongetje naar Henny te vernoemen. We kennen hen niet en hebben de moeder slechts één keer eerder gezien toen we op kraambezoek kwamen bij mijn tommah Amber Jatta in december vorig jaar. Daar kwam ter sprake dat er nu al een aantal Ambers rondlopen in Gambia , maar nog geen tommah voor Henny. Achteraf hoorden we dat de zwangere buurvrouw toen had gezegd als ik een jongen krijg dan noem ik het Henny. Maar wij dachten ach we kennen haar niet eens dus dat zal wel niet gebeuren. Maar ze heeft woord gehouden en vandaag is dus kleine Henny geboren. De naam van zijn zusje is Aïsha Maria vernoemd naar mijn tweede naam), ze wilden de twins Amber en Henny noemen, maar dee buurvruw had ook al een Amber een zei dat ze dat niet zo leuk vond. Jammer , want wij hadden het wle grappig gevonden. Dus nu is Aïsha naar mijn 2e naam vernoemd. Officieel worden de namen pas volgende week woensdag op de naamceremonie bekend gemaakt natuurlijk. Maar de mama had kort na haar bevalling, al naar Naba gebeld dat de jongen echt Henny heet. Dus ook Henny heeft, na lang wachten zijn eerste naamgenoot in Gambia. Gefeliciteerd schat met je tommah. 

                                                          ***********************

05-03-2017: Wat zijn we enorm dankbaar: Per 1 maart hebben we de volgende sponsoren mogen inschrijven bij de foundation: Marianne Vijfvinkel en haar man John gaan voor de twins Sainey en Shanna Dampha, Esteraida Dekker is gegaan voor de nog niet geboren baby Drammeh, De Oma van Esteraida is nog aan het kiezen welk kindje ze voor wilt gaan. En dan Nathalie Wolff is Amber Jatta gaan sponsoren. We kunnen dus weer vijf kindjes en hun gezin gaan verblijden met dit nieuws als we eind deze maand naar Gambia vliegen. Persoonlijk hoop ik dat we er nog één of twee bij kunnen voegen voor het gezin Jatta uit de onderstaande ze oproep. Dank jullie wel allemaal en welkom bij onze foundation als nieuwe sponsoren!!!

 

Oproepje voor een sponsor: Wie kan er 10 of 25 euro per maand missen.

We hebben even een gezinnetje uitgelicht uit ons sponsorprogramma, omdat daar de nood momenteel heel hoog is. Daarom willen we hier ook even een oproepje doen voor één of meer sponsoren die dit gezin kunnen en willen helpen:

"We hebben per direct dit nieuw aangemelde gezinnetje in de aanbieding. Het betreft de familie Jatta. Amber Jatta is het vijfde kindje van haar ouders en geboren in Brufut op 12-11-2016. Haar mama heet Mariama Bah en haar papa heet Modou Lamin Jatta en dan zijn er nog vier zusjes/broertjes. De reden dat we dit kindje en gezin hebben opgenomen in ons sponsorprogramma is dat haar papa ernstig ziek is. Hij heeft altijd een goede baan gehad en zelf voor zijn gezin gezorgd. Stelt u zich daar niet teveel bij voor, want het gezin woont en leeft zowiezo onder zeer arme omstandigheden. Helaas is hij drie weken voor de geboorte van Amber ziek geworden maar men kreeg niet echt duidelijk wat hij had. Vader ging namelijk eerst een poosje naar de Marebout en pas later naar een dokter. Inmiddels weet het gezin sinds de jaarwisseling zeker wat hem mankeert. Er is een ernstige variant van tuberculose bij hem vastgesteld. Een ziekte die in Gambia nog slecht behandelbaar is en dat heeft ertoe geleid dat hij zeer is verzwakt. Inmiddels ook geen baan meer heeft en dus het gezin niet meer kan onderhouden. Daarnaast heeft het gezin er door zijn ziekte flinke medische kosten erbij gekregen. Ik heb helaas nog geen foto's van het complete gezin of de andere kindjes, ook geen namen en geslachten. Maar daar gaan we tijdens ons volgende verblijf aan werken. Voor dit gezin zoeken we dus liefst enkele sponsoren. In elk geval alvast één voor Ambertje voor € 10,- per maand en liefst ook voor één of twee van haar "brusjes" voor zo'n zelfde bedrag. En daarnaast een sponsor voor het hele gezin voor een minimaal bedrag van € 25,-. Dus weet u iemand die dit gezin kan of wilt helpen of wilt u zelf graag een financiële bijdrage leveren, dan is deze donatie heel erg welkom."

Dit bericht mag gedeeld worden graag zelfs !!!

*************

Beste allemaal we hebben zojuist weer en vracht ingeladen om morgen weer weg te brengen. We danken de Eénbes basisschool 't Klokhuis uit Geldrop en alle andere mensen die spontaan op mijn oproep reageerden en schoenendozen gingen vullen, mooi inpakten en opstuurden naar Zwolle. Dankzij jullie samenwerking en vrijgevigheid hebben we ongeveer 150 schoenendozen om uit te delen in april. Een ongekend succes en dat gerealiseerd in zo'n korte tijd wauw... Heel erg dankbaar zijn wij jullie. En we hebben nu al voorpret als we denken aan al die blije snoetjes straks in April.

Ook danken we alle andere leveranciers van de resterende goederen in de breedste zijn van het woord. We hebben dit keer in de verzending: behoorlijk wat medische bijvoeding voor ons meiske in Gambia,veel voetbalkleding, schoenen, heel veel kinderkleding, spellen en speelgoed, maar ook heel veel etenswaren en medische artikelen, verzorgingsartikelen, alsmede artikelen voor zwangere moeder en pasgeboren baby's. En ook onze ondergoed actie rondom oud en nieuw is een enorm succes geworden en daar zijn we superblij mee. En dan hebben we natuurlijk de wisbordjes actie waar we binnen 24 uur zo'n 175 dvd hoezen ontvingen en via Gambiaforyou ook nog eens 150 setjes markers gedoneerd gekregen hebben. Ook dat gaat vast een enorm succes worden.

We hebben via de schoendozenactie ook een mooie bijdrage in de verzendkosten mogen ontvangen zowel van zakelijke donateurs, als van particuliere donateurs. Waarvoor ook onze hartelijke dank. En mede door deze actie mochten we ook een nieuwe sponsor verwelkomen die twee kindjes gaan sponsoren en daar zijn we natuurlijk ook superblij mee. Kortom 2017 heeft voor ons en alle projecten die we ondersteunen een geweldige start gehad. In 2 containers hebben we deze weken zo'n 10 kuub aan goederen mogen verzenden naar Gambia.

IEDEREEN HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR UW BIJDRAGEN !! 

************

11-02-2017  De afgelopen week is Amber druk geweest met een nieuw idee. Voor de schoolklassen maken we wisbordjes, waarin opdracht kaarten gestoken kunnen worden onder een plastic flap. Met whiteboardmarkers kunnen de leerlingen dan de opdrachten maken. Als ze nagekeken zijn wordt de stift met een doekjes weer gewist en kan de kaart weer worden gebruikt door een andere leerling. Zo besparen ze op schriftjes en papier en kunnen toch leren. De wisbordjes maken we van lege DVD hoesjes die we in hebben gezameld, de viscose doekjes en de whiteboardmarkers kopen we. Amber is druk met het maken van opdrachtkaarten. Inmiddels hebben we dankzij donaties alle markers en dvd hoesjes gekregen. In totaal 165 stuks hoesjes met 165 sets markers. We knippen nu de doekjes en dan gaat dat zo snel mogelijk ook richting Gambia. Zo kunnen 165 leerlingen ermee aan het werk straks. Iedereen die hieraan bijgedragen heeft,  en speciaal "Stichting Gambia for You"die een donatie van € 150, - deed voor deze actie heel hartelijk bedankt!!!!

                                                                          **************

 

Oproepje: Lieve allemaal

Zoals jullie hebben kunnen zien hebben we via de zusterschool in Jalambang een schoenendoos actie gehouden. Deze actie was op de zusterschool geheel vrijwillig uitgezet. De insteek was per gezin één schoenendoos, dat is voor een groot deel gelukt. Toch komen we nog een ongeveer 25 stuks schoenendozen tekort. En we willen dolgraag ieder kind op onze school een schoenendoos kunnen schenken in april. Het zal immers wel erg zielig zijn als we één klasje moeten overslaan en de andere twee wel kunnen schenken..

Daarom hebben we een spoedoproepje waarbij we een beroep willen doen op uw hulp. Wie willen de handen ineen slaan en ons nog een gevulde schoenendoos aanleveren . We hebben nog een kleine vier weken de tijd om het aantal compleet te krijgen en ze op tijd in Gambia te krijgen. Misschien leuk voor een collega gastouder om samen met hun kindjes 1 of 2 dozen te maken voor de kindjes in Gambia? Of zelfs voor een gezin van een vraagouder om als gezin een doos te schenken. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon als particulier. Of als Gambia liefhebber die een steentje wilt bijdragen. Als je in de doos een foto bijsluit van je gezin, of opvangkindjes en gewoon van jezelf met een naam en een emailadres achterop dan krijg je gegarandeerd een foto retour van het kindje dat jouw/jullie doos in ontvangst genomen heeft. En diens gegevens zodat je als je zal willen contact met elkaar kan onderhouden. We horen graag of jullie een bijdrage van 1 of meer dozen willen leveren, zodat we straks aan ieder schoolkindje op onze school een eigen doos cadeau kunnen geven en hen daarmee heel gelukkig kunnen maken. Als je je aanmeld voor een doos krijg je de info wat er wel (en niet) in de dozen mag en hoe ze verzameld gaan worden en dergelijke van mij toegestuurd. Alvast heel erg bedankt !!!!

 

                                                                             ******************

 

27-01-2017 : Ook Ambers college Truus Vaesen uit Limburg heeft zich de afgelopen maand sterk gemaakt voor de Amhen for Gambia Foundation. Ook zij heeft in haar directe omgeving allerlei spullen ingezameld, die op onze lijst met bruikbare materialen staan. En haar actie mag een succes genoemd worden. Ieder fotootje dat je hier ziet staat voor een volle doos. Ze heeft dertien volle bananendozen bij elkaar verzameld met allerlei goede bruikbare materialen van voeding, kleding en speelgoed, tot verzorgings - en medische artikelen, van knuffels en boekjes tot schoolmaterialen. Truus je bent geweldig ik wil jou en iedereen die je hebt geholpen met inzamelen heel hartelijk bedanken namens onze foundation en alle mensen in Gambia die we er in April blij mee gaan maken. Helemaal top!

                                                                      *************     

22 januari 2017: Zo weer over tot de orde van de dag. Gisteren kregen we deze foto's van materialen die voor ons zijn ingezameld door Margret Buskens uit Horst Limburg. Zij heeft van OBS De Peddepoel uit Wansum de oude schoolshirts gekregen toen zij gingen fuseren en een nieuw logo kregen. Deze mogen wij in Gambia een nieuwe bestemming gaan geven. Daarnaast heeft zij 10 leren voetballen en 30 tennisballen gekregen. En 13 stuks complete voetbal jerseys incl sokken, en nog 15 voetbalshirts zodat we daarmee weer twee teams kunnen gaan verblijden straks in Gambia. Zaterdag gaan we de spullen ophalen en direct wegbrengen naar Gambia for You om te verzenden samen met ongeveer een 120 andere bananendozen vol materialen. Deze kunnen we dan in april als we in Gambia zijn weer gaan verspreiden. Margret ook jij en je achterban heel erg bedankt voor alle bijdragen zo gaan zeker heel goed terecht komen.

 

                                                                      *************

 

 2017-01-22  Ik wil er niet al teveel aandacht aanbesteden op deze site, maar helemaal negeren kunnen we het niet. Na de verkiezingen van 1 december wilde voormalig president Jammeh niet opstappen. Dit heeft hij erg lang volgehouden. Op 18 januari was de inauguratiedag van de democratisch gekozen president Adama Barrow. Voor die tijd zou hij dus moeten aftreden. Nou met allerlei excuses, onmogelijke wetswijzigingen, en smoezen heeft hij het gerekt en gerekt en gerekt. Op dinsdag 16 januari riep hij de noodtoestand uit, waarna alle toeristen weggehaald werden uit Gambia en het gehele sociale leven stil viel. Honderdduizenden Gambianen vluchten naar Senegal en een militaire troepenmacht van de Ecowas trok Gambia in om zo nodig Jammeh met geweld te ontzetten. Een nekslag voor het toch al zo arme Gambia was het directe resultaat. Barrow werd in Senegal beëdigd in de Gambiaanse ambassade (zie foto) en Jammeh verklaarde vervolgens dat Barrow een staatsgreep had gepleegd. Daarmee verloor hij weer enorm veel waardigheid natuurlijk. Uiteindelijk zwichtte Jammeh na veel onderhandelingen met de president van Guinee en Mauretanië en maakte vrijdag zijn aftreden bekend op Staats TV. Vervolgens stelde hij zijn vertrek weer enkele keren uit, maar uiteindelijk heeft hij op zaterdag 21 januari om 21.07 u GMT het land verlaten onder veel ceremonieel. Hij is doorgevlogen naar Malabo in Equitorial Guinee, een land zonder uitleveringsverdrag met wie dan ook. Hetgeen zijn berechting op korte termijn voor het Oorlogstribunaal in Dan Haag niet snel aannemelijk maakt. Tevens heeft hij na al eerder per schip heel veel rijkdom en bezittingen verstuurd te hebben, na zijn vertrek nog een vrachtvliegtuig laten komen om diverse luxe auto's en nog meer bezittingen op te halen. Bezittingen die hij naast zijn vele huizen over de hele wereld, en zijn spaarbank boekje van ruim 9 miljard dollar, allemaal tijdens zijn regeringsperiode aan het landskapitaal onttrokken heeft en dat hij nu dus ook nog met zich meeneemt. Ons geliefde Gambia is bevrijd van zijn dictator en staat aan het begin van een periode waarin hopelijk de veranderingen veelal positief zullen uitpakken. Zodat het land en zijn bevolking eindelijk een meer rooskleurige toekomst tegemoet zullen gaan.  Wij duimen voor een positieve nieuwe start !!

                                                                        

                                                                            ***************

18-01-2017:Tussen alle ernstige verontrustende berichten  over ons geliefde Gambia door, hebben we toch vandaag ook nog wat leuk nieuws te melden. Enkele collega's van Amber zijn bezig om spullen in te zamelen voor onze Foundation. En ze halen enorm veel mooie bruikbare materialen en spullen op. Collega Esther Van de Reep uit Moordrecht had zich opgeworpen om speciaal voetbal materialen in te zamelen. Zij heeft her en der diverse spullen gekregen van particulieren. En vandaag ook een donatie van OBS de Achtbaan uit Moordrecht. Zij deden ons een fantastische donatie van 80 voetbaltenues waar we heel veel kinderen en zelfs enkele volwassen voetbalteams in Gambia blij mee kunnen gaan maken in April. Hierbij alvast wat foto's van de gulle gaven vanuit Moordrecht enne Esther heel erg bedankt voor jouw fantastische inspanning. De bijdragen van de andere collega's volgen later.

                                                                          ***************

 

10-01-17 Vandaag kregen we alweer een hele partij spullen aangeleverd. Inmiddels is het allemaal overgepakt in dozen. Wat zat er zoals bij: kleding, schoenen, verzorgingsartikelen, schoolspullen, bloempotten, borden, knutselspullen, make-up, kadosets geuren, damesgeuren, herengeuren, knuffels, sieraden, spelletjes, beddengoed, decoratie, kaarsen etc etc . Hieronder wat foto's niet eens alles staat erop. Van deze donateur krijgen we ook geregeld kleding spullen telefoons en speelgoed aangeboden. Daarom wilden we hem nu toch maar eens met naam noemen. Dank je wel Wilco De Beus voor al jullie donaties die we al hebben mogen ontvangen. Je bent een toppertje!!

                                                                       ***************

Speciale OUD en NIEUW actie voor de http://amhen-for-gambia.jouwweb.nl foundation.
 
"Stel je toch eens voor dat je papa en mama niet eens de centjes hebben om ondergoed voor jou aan te schaffen en je dus altijd in je blootje rondloopt onder je kleding. Wat een fijne luxe zal het dan zijn als je via een andere weg toch enkele onderbroekjes zal mogen ontvangen. Want ja lieve lezers voor veel van de mensen in Gambia is ondergoed dragen een luxe artikel.."
 
Bij deze willen we iedereen die onze organisatie een warm hart toedraagt graag uitnodigen om deel te nemen aan deze speciale actie. En per deelnemer minimaal één nieuw meisjes onderbroekje en één nieuw jongens onderbroekje te willen aanschaffen. (meer als 1 mag ook natuurlijk) Dat hoeft niet duur te zijn (denk aan wibra action zeeman), deze in een enveloppe te steken en naar ons op te sturen per briefpost. Het adres kan via pb worden opgevraagd bij Amber of Henny Kraaijenvanger. Dit alles hoeft niet veel te kosten voor 5 tot 10 euro is er al veel mogelijk. Hiermee hopen we een flink aantal kindertjes wat nieuw ondergoed te kunnen bezorgen. De actie zal lopen van vandaag tot 25 januari, alle onderbroekjes die dan hier bij ons binnen zijn, zullen door ons in april aanstaande verdeeld gaan worden in de armere dorpjes die we dan zullen bezoeken. En daarvan zullen we weer foto's verspreiden natuurlijk. Doen jullie allemaal mee??? 
PS ook tweedehands ondergoed mits netjes schoon en heel is van harte welkom !!
 
******************

Begin dit jaar kregen we via mijn tilburgse collega een enorme gift van een recent overleden mevrouw. Daarmee kregen we de mogelijkheid om een fiks ondervoed meisje van acht sinds juli dit jaar dagelijks op een flesje Fresubin medische bijvoeding te zetten. Van zwaar ondervoed komt ze nu langzaam maar zeker wat aan. En gaat ze er weer wat beter uitzien door deze extra calorieën en andere broodnodige voedingsstoffen die ze nu via de drankjes dagelijks krijgt en die zo keihard nodig had. Maar de voorraad flesjes slinkt heel snel ze had er nog tot maart 2017. Vandaag werden we echter verblijd met nog eens 68 flesjes via een andere weg. Dat we daar superblij mee zijn spreekt voor zich. Nu heeft dit meiske tot begin juni weer voldoende bijvoeding en dat is geweldig. Een jaar bijvoeding kan een heel leven veranderen voor zo'n meisje. De flesjes zijn inmiddels ingepakt en gaan in januari weer richting Gambia. We hadden dus weer een paar goede dagen voor ons goede doel. Dank jullie wel allemaal.

PS mocht u mensen kennen die deze flesjes medische bijvoeding voorgeschreven hebben gekregen, maar niet meer willen (of niet kunnen) gebruiken, zoals deze mevrouw.... De apotheek adviseerde de mevrouw om ze dan maar door de gootsteen te spoelen..... Ze namen ze niet terug... Wij als foundation zijn hier enorm blij mee, net als met vitamine tabletten. Dus gooi niet te snel dit soort zaken weg en informeer eens of er een goed doel is wat je ermee kunt verblijden. Alvast hartelijk dank!!!!!

*****************

PS voor de aankomende periode zijn we inmiddels voorzien, men heeft ons 50 emmers toegezegd.

*****************

Mochten mensen nog spullen willen brengen.

Dan graag ruim voor 15 januari (liefst al in bananendozen verpakt) bij ons afleveren, we verzenden de week daarop weer. We zijn momenteel vooral op zoek naar plastic Abrick blokken (de nep duplo blokken zeg maar), Jongens en meisjes kleding vanaf maat 92 t/m S/M, twee paar keepershandschoenen volwassen maat, scheenbeschermers volwassen maat, voetbalschoenen maat 41 t/m 46, leren voetballen, en heel veel klein uitdeelmateriaal zoals : bellenblaas, springtouwen, ballen, klikklak spellen, fluitjes, bellenblazen, jojo's, kleine doosjes kleurpotloden, maar denk ook eens aan nieuwe kinder onderbroekjes van de zeeman of de wibra... (zoveel kinderen dragen geen ondergoed omdat het er gewoon niet is) , armbandjes, oorbelletjes, stukken zeep, flesjes babyolie, en ach nog zoveel meer...etc etc zie de volledige lijst van wat we kunnen gebruiken op de pagina: benodigdheden op de website . Alvast bedankt voor jullie bijdragen

 

PS Voor de Brabantse en Limburgse donateurs..... we zijn zaterdag morgen 28 januari 2017 in Geldrop, om onze schoenendozenactie dozen in te pakken. We brengen die daarna direct naar Gambia for you in Gilze. Ook in Geldrop kunnen na persoonlijk overleg, nog spullen voor Gambia worden aangeleverd. Voor het adres kunnen jullie ff contact opnemen via pb. Let op deze spullen moeten dan echt netjes in bananendozen verpakt zijn en de inhoud moet per doos vermeld staan op een vel papier, zodat ik ze direct kan labelen en inboeken.

 

**************

 

   

 

9 december 23.00 uur : Zojuist op de Gambiaanse staats tv een oproep van de nieuwe president om niet de straat op te gaan en in huis te blijven na deze mededelingen van Yahya Manneh dat hij toch de verkiezings uitslag niet accepteert bij nader inzien en nu alsnog nieuwe verkiezingen eist in Gambia. { en nu dus maar weer afwachten wat er nu weer gaat gebeuren}

 

 

                                                                        ************************

 

02-12-2016: Breaking News: Na 22 jaar onderdrukking corruptie en tirannie is vandaag een geweldige dag in ons mooie gambia. Er is voor het eerst in de geschiedenis van het land een democratisch gekozen president die aan de macht komt. En de bevolking viert dat compleet met militairen politieagenten jong oud iedereen is op straat. Adama Barrow is met 46 % de absolute winnaar en dat wordt gevierd.

Today Gambia is free at last is the sound you here everywhere

 

                                                                         *********************

2016-11-01: Dankbaar en met een bescheiden beetje trots voor onszelf, deel ik deze link. Maar vooral met veel dankbaarheid, trots en respect naar al onze kleinschalige en grotere, zakelijke, particuliere en georganiseerde sponsoren en donateurs, alsmede alle met ons samenwerkende partijen. Mede dankzij jullie hulp en inzet maken Vooral jullie mede mogelijk, wat we kunnen en mogen doen voor de mensen en onze projecten in Gambia. En daarbij is iedere geschonken euro belangrijk om het verschil te kunnen maken tussen een hopeloos leven of een leven met hoop. Dus onze hartelijke dank daarvoor, Henny & Amber. Lees het volledige intervieuw op: http://www.vsgambia.com/so/7LUzVfFB#/main

**************

2016-10-30: Met spoed hulp gezocht: Voor een jong gezin in Gambia, met een peuter en een zwangere moeder, die door omstandigheden op straat zijn komen te staan, zoeken wij een sponsor. Wij hebben voor hen een klein huisje gevonden waar ze dolblij mee zijn. Maar zij kunnen helaas niet de gehele huur zelf betalen. Voor hen zoeken we dus een sponsor die hen zou kunnen helpen met een donatie van 25 euro (35 euro zou helemaal mooi zijn) per maand. Daarvan zouden zij de rest van de huur van het huisje kunnen betalen, waar ze in kunnen wonen. Zodat ze straks weer een dak boven hun hoofd hebben en de baby niet ergens op straat geboren behoeft te worden. Wij kunnen hen enkele maanden zelf sponsoren maar kunnen dit helaas niet blijvend blijven doen, ons persoonlijke budget is namelijk ook niet oneindig. Wie zou ons en dit leuke jonge gezin kunnen en willen helpen? Neem dan even contact met ons op, wij horen u graag. 

 

Update: Nog dezelfde avond hebben we voor dit gezin een sponsor voor een jaar huur gevonden. Zij betalen 3/4 van de maandhuur de rest sponsoren wij zelf door. We zijn daar enorm blij en dankbaar voor dat we dit op zo'n korte termijn hebben kunnen realiseren. We bedanken deze nieuwe sponsoren dan ook uit de bodem van ons hart. Mocht er nog iemand zijn die het laatste deel voor dit gezin wilt bijdragen , dan horen we dat natuurlijk graag.

                                                                      ****************

 

 

2016-10-05 : Vanmorgen mocht de bezorger van DPD even twee hele grote dozen bij mij in de kamer zetten. Met mijn rug kan ik ze nu echt niet tillen namelijk. Lief dat hij deze zware dozen even wilde binnen zetten. Deze dozen zitten helemaal vol met zaden van Jansen Zaden BV. En deze firma heeft naast deze donatie ook de verzendkosten naar ons adres voor hun rekening genomen. We zijn hen zeer dankbaar voor deze fijne en langlopende samenwerking die we zijn overeengekomen. Ik weet weer wat ik te doen heb ....... 

 

 

 

 

                                                                        ******************

I wish all my dear Muslim Friends/ Children / Brothers and Sisters all over the world, MUHARRAM MUBARAK! May Allah keep you happy, healthy and blessed this New Year 1438 ! And many more to come.

 

  *******************

22 september 2016: Vandaag mag ik heel goed nieuws bekend maken. We waren al een poosje in onderhandeling hoe we dit gingen afhandelen met Amway en Gambia for You. Maar de onderhandelingen zijn nu in een stadium aangekomen dat ik het wel bekend kan maken. De firma Amway uit Venlo heeft ons wederom een enorme schenking gedaan van huishoudelijke en verzorgende artikelen. In totaal 2 x een 40ft container vol.

Naast deze goederen schenken ze ons bovendien ook de betaling van de verscheep- en verzendkosten van al deze goederen naar Gambia. Dat is voor ons natuurlijk een enorm grote donatie, waar we enorm blij mee waren. Maar het had hier en daar ook wel even wat voeten in de aarde. (opslagcapaciteit / inklaringskosten/ vervoer in Nederland en Gambia etc etc.)

Na goed overleg met alle drie de partijen, zijn we eruit. Nu gaan we de goederen verzenden in deel zendingen, dus niet in één keer de twee containers tegelijk. Dat was organisatorisch en opslagtechnisch namelijk geen doen voor zowel ons als voor Gambia for you in Westfield. De goederen blijven in storage in Venlo. En wij halen steeds per tien pallets op naar de opslag van Marcoen en van daaruit gaat het weer in delen in de containers.

De totale waarde van deze donatie, dus aan materialen en aan de vervoerskosten loopt bij elkaar in ettelijke duizenden euro's. Voor een klein initiatief als ons een enorme gift dus. We zijn dus heel blij en dankbaar voor deze royale geste van Amway . En dan te bedenken dat we alleen om wat tandenborstels en tandpasta hadden gevraagd. Dank jullie wel Amway we zijn zo enorm dankbaar namens ons en voor heel veel mensen in Gambia die we hier blij mee gaan maken!!!!!

                                                                      **********************

 

 22 september 2016: Zo na veel sjouwen staat de boel weer buiten. Dit wordt straks opgehaald door Gambia for You. En we danken iedereen heel hartelijk voor hun bijdragen aan deze zending. Zowel aan gedoneerde materialen als aan ons overgemaakte verzendkosten. Alle kleine beetjes helpen een heleboel, dus dank jullie wel.

 

Daarnaast staat er nog het één en ander aan dozen met zaden klaar in Winterswijk bij de firma Jansen Zaden uit Winterswijk. En enkele dozen brillen via een bevriende stichting voor Cambodja die in Berg en Dal opgehaald mogen worden. En is er alweer het één en ander aan materiaal toegezegd door een collega van Henny en een buurvrouw uit de wijk hier. Dus we krijgen snel weer meer aangeleverd.                                                                                                                                     .

                                                               *****************

Vandaag is het de eerste dag van de Herfst (al lijkt het wel lente), Maar het is bovendien de Internationale dag van de Vrede. En wat is er mooier dan juist op zo'n mooie en speciale dag iets te doen voor iemand aan de andere kant van de wereld? Vandaar dat wij juist vandaag ook weer eens iets extra's wilden doen.
 
Dus hebben we (in navolging op Edukans die dit al wereldwijd doet) nu ook onze eigen kleinschalige schoenmaatjes actie opgezet. We gaan dit doen ten bate van de Amhen Comprehensive School in Jalambang. Dus wil jij als kind (of gun jij als ouder dit aan je kind) nu eens iets speciaals voor een kindje aan de andere kant van de wereld doen, dan is dit je kans. Let op vraag wel eerst aan je ouders of je mee mag doen.
 
Voor meer informatie mag je mij een bericht sturen en dan stuur ik je alle info toe. Laten we z'n allen de handen ineen slaan. Informeer ook eens op school, of bij je vereniging of speelkameraadjes wie er nog meer mee willen doen. Zo krijg jij er een nieuw vriendje bij in Gambia en maak je daar een kindje heel erg blij met de spulletjes die je kado hebt gedaan. 
 
                                                                         ****************
 

 

 

 

 

 

LET OP GEWIJZIGD BANKREKENINGNUMMER!!!!

Uw giften zijn van harte welkom op bankrekening:

 NL91 INGB 0792  5491 04 

tnv: AME van der Ven te Zwolle

tav: Amhen for Gambia Foundation Zwolle

 

 

 

********************

 

Update augustus 2016, deze maand hebben we in het teken laten staan van inzamelen van medische en EHBO materialen. Wat hebben we daar een enorme slag mee kunnen maken zeg. We kregen een flinke voorraad van defensie, waaronder een beademingsballon, een aantal kleinere bijdragen van collega gastouders, van het AH distributie centrum, en een enorme donatie vanuit Tilburg, van diverse mensen en scholen (ingezameld door een collega van Amber) waar onder andere een enorme hoeveelheid speciale bijvoeding voor kinderen met een voedseltekort bij was. Enkele honderden flesjes zelfs, helemaal te gek dus. Ook kregen we een voorraad medische instrumenten aangeboden van een arts. En een flinke doos met medicatie. Waar we ook heel erg blij mee zijn. We kunnen met deze donaties in Gambia enorm veel mensen blij gaan maken, zeker met de meer specialistische zaken die we niet zo vaak aangeboden krijgen. 

  

                                                                                                          ********************

 

Update juli 2016, momenteel is een collega van Amber op vakantie in gambia op ons aanraden en dat bevalt prima. Tevens hebben we hier allebei enorm veel en lang gewerkt dus lag de inzameling voor gambia een beetje stil. We hebben wel diverse dingen aangevoerd gekregen, en diverse afspraken gemaakt. De gambia kamer gaat al weer aardig vol geraken. We hebben ook een grote inzameling opgezet voor meer medische zaken: ehbo, medicatie, kraammaterialen en medische hupmiddelen. En dat begint aardig te lopen. Daarnaast heeft Amber weer een naamgenootje erbij. Zij het een tweede naams vernoeming. Op 1 juli 2016 is Fatoumata Amber Sumbudo geboren. Ze is dus weer vernoemd en voelt zich daar toch weer een beetje trots om. Haar ouders zijn Kully en Mariama Sumbudou uit Brikama Jamisa. Met de kleine en haar mama is alles oké. Dat zij maar in goede gezondheid mag opgroeien.

 

 

 

 

 

                                                                                                      ********************

 

13 juni: Vanmorgen werd er weer een pakket zaden van groentes, kruiden en bloemen voor Gambia geleverd door PPZ Tuinplus uit Luinjebert. Dank jullie wel. We zijn daar heel blij mee. Dus het begin van de nieuwe zadenvoorraad is weer binnen om te verdelen tijdens ons volgend bezoek in Gambia voor het project "Eat what you grow". Voor mensen die denken bloemen??? Ja, maar die zijn niet voor de sier.  Maar worden gebruikt om de insecten te lokken die nodig zijn voor bestuiving enerzijds. En om ervoor te zorgen dat andere schadelijke insecten juist weg blijven van de gewassen anderzijds.

******************

 

4 juni 2016: Zo we zijn nu exact één week terug uit Gambia en wat een productieve week hebben we gehad. Even terug kijkend: We hebben deze week geregeld dat we 450 tandenborstels aangeleverd hebben gekregen. Dat is genoeg om alle deelnemers aan ons "Polish for Healthy Teeth" tandenpoetsproject, twee keer te kunnen voorzien van een nieuwe borstel. Dat is dus voor een heel jaar, daar zijn we dus heel erg blij mee.

 

Laten we hopen dat ook de tandpasta voorraad nog aangevuld gaat worden de komende tijd. Zodat we dit project dat zo belangrijk is voor hun gebitten kunnen blijven draaien. We zijn eigenlijk op zoek naar een "zusterschool" voor het schooltje in Gambia dat we helpen. Als we dan via die school een actie kunnen opzetten voor tandpasta gaat dat hopelijk ook helemaal goed komen. We houden jullie op de hoogte. Ken jij een school die het leuk zal vinden een Gambiaanse zusterschool te krijgen, laat het ons dan eventjes weten.

 

We zijn in het bezit gekomen van twee mooie stevige meisjesfietsen die we kunnen verzenden naar Gambia. En waar we ook al twee ontvangers voor op het oog hebben.  We zijn druk geweest met inpakken van kleding en speelgoed van diverse sponsors. Er staan na één week inmiddels alweer 22 bananendozen met goederen gepakt klaar voor verzending op de "Gambia kamer". Verder hebben we met de firma Jansen zaden uit Winterswijk contact gelegd voor de aanlevering van zaden voor ons "Eat what you Grow" moestuinproject. Zij zijn bereid ons te sponsoren voor een langere tijdsduur, zodat we de huidige deelnemers en hopelijk nog een aantal nieuwe deelnemers kunnen helpen aan gezonde verse groentes fruit en kruiden uit eigen tuin. En het verduurzamen daarvan door uit de gekweekte producten weer zaad terug te winnen om opnieuw te kunnen zaaien.

 

Naar mijn idee zijn we lekker op weg, en we gaan met gezonde moed door en hopen de komende tijd nog veel meer te kunnen bewerkstelligen. Zo hebben we een uitgebreide presentatie en infomap over Gambia gemaakt. Dus lijkt het jullie leuk om eens een presentatie over Gambia te (laten) houden op school, bedrijf of vereniging, laat het ons dan ook even weten. We komen graag langs om deze te verzorgen. Ook horen we vaak van mensen," Ow ik zal graag eens naar Gambia willen, om te kijken, op vakantie, of als vrijwilliger/stagiair op een project." Daarom zijn er plannen om eens te inventariseren of er belangstelling bestaat voor een groepsreis naar Gambia medio voorjaar 2017. We denken dan aan één of twee weken waarin we afwisselend één dag samen wat gaan doen (project bezoeken / excursie etc) en een dag vrij te besteden zonder begeleiding. Mochten jullie hier interesse in hebben, stuur dan vrijblijvend een mailtje naar amhenforgambia@hotmail.com en we komen daarop terug.

                                                                  **********

 

 

15 april Vandaag werden we weer blij verrast door een grote enveloppe met allemaal uitgesorteerde moestuintjes die we van collega Wendy Bon en haar kindertjes van Kleinschalige Kinderopvang Kwebbels uit De Kwakel mochten ontvangen. Onze dank daarvoor, ze zitten inmiddels ingepakt in de koffer en gaan over drie weekjes mee naar Gambia.

 

*********************

 

 

 

 

 

13 april: Wij danken CVV Sparta Enschede voor de medewerking aan onze voetbal kleding, schoenen en materialen inzamelactie. Zij hebben een mooie flyer op hun website geplaatst met verwijzing naar onze website. Neem ook eens een kijkje op:

http://www.sparta-enschede.nl/nl/nieuws/voetbalschoenen-voor-gambia/ 

                                                       

 

 

 

 

                                               *************************

5 april:  De jongens die als voetbalteam op de foto van de shoebox inzamelposters staan zijn slechts één van de vele voetbalteams die wij helpen. Sinds wij hun voorzien hebben van de groen rode tenues, hebben zijn hun naam veranderd. Sindsdien heten zij FC Amhen for Gambia, Mariamakunda. De jongens spelen dus grotendeels op blote voeten, of teen slippers en een enkeling op één of twee voetbalschoenen, ze spelen op een zandveld, met goals gemaakt van aan elkaar gebonden touwen, met één van de twee door ons beschikbaar gestelde voetballen. Verder kunnen zij dus alle materialen die gebruikelijk zijn rondom een voetbal wedstrijd nog gebruiken. Ondanks dat ze dus met die beperking spelen, doen ze het enorm goed. Zo goed dat ze kampioen zijn gewoon in de pool waarin ze meespelen en daar zijn wij dan weer gepast trots op natuurlijk. Hier een foto van de gewonnen wisselbeker.

 

                                                                         *************

 01 april 2016 : Gisteren kregen we te horen dat we via de familie Peters (de

mensen waar we vorige keer ook al zoveel poppen mochten ophalen), nu weer twee dozen lego mogen komen ophalen. Dat ophalen moet nog even wachten, tot Henny weer zover opgeknapt is dat hij weer kan en mag auto rijden natuurlijk, maar we zijn er heel erg blij mee. Van morgen kregen we bericht dat we van Lisette Krijt, wel één doos en negen vuilniszakken vol nieuwe kleding uit de winkel waar ze werkt krijgen. Die komt ze vanmiddag langsbrengen, omdat Henny nu zelf niet kan ophalen. Ook kregen we te horen dat we van Magda Kuipers ook nog twee zakken kleding krijgen aangeleverd volgende week. De Gambia kamer was maar heel even leeg, er staat alweer het één en ander inmiddels, maar met al die aanleveringen geraakt hij alweer aardig vol..

 

**************

   

 

29 maart 2016: Vandaag kregen we weer bericht uit Ghanatown Gambia, we hadden daar ook zaden achter gelaten in oktober en kijk eens hoe mooi de uien planten en de rest er nu bij staan daar. Zo zie je maar dat een zakje vol zaden voor een enorme hoeveelheid voedsel voor de mensen daar kan zorgen. Trots dat we dat mede mogelijk kunnen maken.

 

 

22 maart 2016: We kregen vanmorgen deze foto's doorgestuurd vanuit Kotu van onze projecten. Dit zijn paprikas en punt paprika's gegroeid uit de zaden die ik daar in oktober heb achtergelaten. Ik heb gevraagd of ze ook nog wat foto's van de tuin zelf op willen sturen. En anders maak ik ze in mei zelf eventjes.

 

 

 

20-03-2016: Vanaf deze week staat er ook weer een schoenen drop box in de filialen van Han ter Woerds Sport. En Han heeft ons ook enkele paren voetbalschoenen toegezegd vanuit de winkel.

 

                                     

                                        **************

 

12 maart 2016:  Vandaag hebben we nog een twee persoons boxsping en nog een aantal dozen naar Gilze gebracht zodat ze ook nog mee konden met de container naar Gambia. Nu gaan we even rustig aan doen qua inzamelen.  Henny moet immers geopereerd worden en na zijn herstel periode gaan we eerst zelf weer een tripje naar Gambia maken.

 

                                                             **************

 

05-03-2016: Begonnen met schrijven van Gambia Boek deel twee.. Nu geen persoonlijke verhalen en belevenissen, maar allemaal meer diepgaande achtergronden en "ontmoetingen", die ik aan de hand van gesprekken en interviews met Gambiaanse mensen en mensen die ik in Gambia heb getroffen opgeschreven heb. Vandaag geschreven over vrouwenbesnijdenis en seksualiteits beleving aldaar. Wat ben ik dan weer dankbaar dat ik in Nederland geboren en opgegroeid ben. En wees maar niet bang ook over onze eigen belevenissen blijf ik schrijven maar dat wordt dan weer boek drie die ik gewoon naast boek twee start.

 

        **********

 

03-03-2016: Vandaag een dagje vrij en vastbesloten om mijn eerste boek af te ronden vandaag. Bijna twee jaar geleden begon ik eraan te schrijven. En er wordt inmiddels al geschreven aan boek nummer twee. Maar vandaag gaat deel één in de bestelling. Het is een makkelijk leesbaar best wel dik boek (ruim 650 pagina's) geworden met veel informatie over het land Gambia en mooie foto's. Maar het omschrijft ook persoonlijke dingen en belevenissen. Ik ben er toch wel een beetje trots op. Hierbij alvast een voorproefje voor jullie: "Journey to our Second Homeland"

 

                                         *************

 

 

29-02-2016: De dozen zijn net allemaal opgehaald en inmiddels staat dit er alweer.. Gambia goederen inzamelen het houd nooit op. Maar we doen het met liefde:) Vandaag is dit allemaal weer ingepakt: Een doosje triqo's, vier paar voetbalschoenen en twee dozen jongens kleding en een koffer meisjes kleding.

 

 

 

 

                                                                           *************

 

26-02-2016: Door het terug trekken van de sponsoring van één van onze studenten accountancy, zit deze jongen acuut zonder sponsor. Wij bedanken de voormalige sponsor voor de hulp tot nu toe, en hopen snel een nieuwe sponsor voor hem te mogen vinden. De 24 jarige student Ousman Sidibeh is al vrij ver in de opleiding en behaalt mooie cijfers. Het is een rustige serieuze jongen die graag nog verder door wil leren mocht hij de mogelijkheden krijgen. Maar nu eerst deze opleiding graag wilt afronden. Als hij nu moet stoppen is alle geld wat er tot nu toe al in deze studie gestoken is, dus eigenlijk weggegooid geld en dat zal toch wel erg jammer zijn.

Hij moet nog twee zogenaamde semesters (twee keer een periode van ongeveer zes maanden) en zal dan normaal gesproken zijn examens behaald kunnen hebben. Wat zeker gezien zijn studieresultaten wel de verwachting is. Ieder semester is iets duurder dan het vorige, maar wij schatten in dat er een maandbedrag van rond de € 50,- nodig is voor het komende semester. De student probeert hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen bij de school.

Mocht u deze jongen willen helpen zouden wij u zeer erkentelijk zijn. U kunt dan contact opnemen met ons en wij verstrekken u alle benodigde informatie. Met vriendelijke groeten, Henny en Amber, namens Amhen For Gambia Foundation

 

**************

 

25-02-2016: Vandaag zijn er hier weer zo'n 80 items opgehaald voor verzending naar Gambia door Gambia for You. Weer een flinke aanhangwagen vol, hulpgoederen kleding speelgoed poppen fietsen auto's voetbalspullen verpleegmaterialen etc.... We hebben weer wat te doen als we over een week of wat in Gambia aankomen. Nu deze spullen zijn verzonden kunnen wij ons rustig voorbereiden op de medische zaken die voor ons vertrek nog de revue zullen passeren. Weer een hele zorg minder dat dit allemaal op weg is

 

 

                                                                            ***************

 

 

22-02-2016:En vandaag werden we nog een keer blij gemaakt, We wisten al dat ze eraan zaten te komen. Maar vandaag zijn ze dan ook geleverd. In totaal 220 Tshirts in kinder maten verkregen via Eenbes basisschool ‘t Klokhuis, uit Geldrop. Ze zijn inmiddels door één van onze donateurs (Laurent Bruning) ook al netjes in dozen verpakt. Hij gaat er samen met Marcoen Oomen morgen voor zorgen dat ze ook namens ons mee gaan op het transport met de rest van onze dozen die hier al klaar staan en donderdag gehaald worden. Dank jullie wel basis school 't Klokhuis en Laurent voor het ophalen inpakken en doorsturen natuurlijk...

 

22-02-2016: 

 

En ook vandaag werden we weer verblijd met een paar mooie donaties, een hele doos met jeugdboeken en een heel mooi oud stokpaardje (niet op de foto), twee bananendozen vol met spellen, een zaklamp, een leren voetbal, een aantal fotpcamera's. en een elektrische naaimachine. En dat allemaal dankzij Buurvrouw Ria Helbers die de zolder aan het opruimen is Dank je wel wij en vele mensen daar gaan hier weer heel blij van worden Ria !!!!

 

 

 

**********

20-02-2016: De afgelopen twee weken en vandaag de gehele dag, stonden geheel in het teken van poppen. We hebben de afgelopen periode al enkele dozen met poppen mogen inpakken. Vanmorgen bijtijds vertrokken naar Nijmegen waar we bij Leo en Els Peters een heleboel poppen mochten ophalen. We hadden met recht een wagen volgeladen toen we weer terug reden. Daarna de boel uitgepakt en toen begon voor mij "het spelen met poppen". Jeugdsentiment.. ow nee toen liet ik liever iemand anders de haartjes weer netjes maken als ze in de knoop zaten. Nu mocht ik dat voor al die poppen zelf doen, Daarna moest er ook nog een passende outfit voor allemaal gevonden worden. Mijn arm geeft me nu aan dat ik echt moet stoppen na acht uur lang poppenhaartjes uit de knoop halen poppen wassen en weer aankleden en Henny die ze dan direct fris in een doos inpakt.. Vandaag weer ruim 70 poppen gedaan, morgen het laatste staartje nog. IK denk dat we 15 dozen vol poppen gaan verzenden zo'n 150 poppen in totaal.. En dan nog een stuk of tien hele grote poppen in babymaatjes die we in het vliegtuig meenemen de komende vluchten. Moe een zeer pijnlijke arm maar ook wel heel erg voldaan en me nu al verheugend op al die blije koppies straks.. Voor heel veel jongetjes dus auto's en voor heel veel meisjes dus poppen.

*************

01-02-2016  Vanaf vandaag zijn wij op ons eigen verzoek uitgeschreven bij de kamer van Koophandel.  We zijn vanaf nu dus geen stichting meer maar weer een particulier initiatief.  De website zal de komende tijd worden bijgewerkt. We hebben deze keuze in Oktober al besproken en daarna dus de aanvraag ingezet en per vandaag is die dus verwerkt. 

Verder zijn we druk met vrijwiligers aambod en dat is erg leuk om te doen. Ook hebben we een hele nieuwe infomap gemaakt, waarin een stukje over onszelf, over Ons initiatief, over Gambia in het algemeen, toeristisch Gambia, mooie plaatsen in Gambia, Informatie voor vrijwilligers, Gambiaanse recepten etc. Mochten jullie deze willen inzien vraag er dan bij gelegenheid gerust eens om.

 

*************

 

20 januari 2016: Moet iemand van jullie binnenkort nog naar de tandarts? Vraag eens of ze daar misschien een bijdrage hebben in tandenborstels en tandpasta voor de schoolkindjes in Gambia....Wij nemen ze graag mee om daar uit te delen.

 

 

 

**************

 

16 januari 2016 : Vandaag hebben we weer zo'n dertig dozen met spullen ingepakt om te gaan verzenden naar Gambia. Het was nodig want we konden de gambia kamer niet meer in, nu is er weer ruimte genoeg. Onder andere hebben we vandaag 5 dozen met apeelgoed autootjes mogen inpakken die ons geschonken zijn door een reklame buro uit Eindhoven dat anoniem wilt blijven. Als we deze gaan uitdelen zullen er heel wat jongens erg blij mee gaan zijn.

 

*********************

Hallo allemaal het is inmiddels alweer 2016. Door persoonlijke omstandigheden is het hier even een poosje rustig geweest. Maar vanaf nu zullen we weer nu en dan updates en nieuws posten. We wensen iedereen die ons en ons goede doel een warm hart toedraagt heel veel goed voor 2016. WE danken tegelijk iedereen die ons de afgelopen jaren een warm hart heeft toebedacht door giften van goederen, sponsoring, hulp en donaties., Nogmaals onze hartelijke dank En hopelijk zullen we in 2016 weer even prettig samenwerken. .Dat 2016 maar een mooi jaar mag worden voor iedereen en we hopen dat al jullie wensen mogen uitkomen.

**************

 

2015-11-18: Vanmiddag in Bathmen weer even wat dozen spullen opgehaald voor Gambia bij de familie Hulsegge. Veel gereedschap, een doos nieuwe sportkleding voor kinderen en dames, een doos vol nieuwe dames leggings en bikini's, een hele doos vol schoolspullen en een hele grote doos vol met trainingspakken voor een jeugdteam incl pakken voor de begeleiders. Ik heb gelijk maar even de meeste dingen overgepakt en in verzendklare dozen gedaan. En er was dus echt een flinke hoeveelheid gereedschap maar die moet Henny nog even uitzoeken. Veel dank familie Hulsegge en Renaultgarage Leijenaar, Bathmen.

                     

 

                                                                   ***************

14-11-2015    Zo ik ben weer 2 weken thuis na een hele maand in Gambia. Daar is veel gebeurd maar dat staat allemaal op onze reisblog te lezen. Thuis stond alweer een hoop te wachten om ingepakt te worden. Gisteren dus al 15 dozen ingepakt, vandaag nog verder met de rest van wat ie er nog staat. Woensdag gaan we nog weer een hoop spullen ophalen in Bathmen. Gisteren zaden ingepakt, gedoneerd door PPZ Tuinplus uit Luinjebert, en Engelstalige boeken gedoneerd door Stichting Read to Grow, schoenen en kleding van diverse donateurs, speelgoed van Wilco de Beus  De eerste dozen voor Gambia staan dus alweer klaar.

                                                                      ***************

20-09-2015: Deze week worden er weer allerlei pakketjes nog even last minute afgeleverd. die als het even kan nog mee mogen naar Gambia over twee weekjes. Zo kregen we weer een mooi pakketje zaden van Zaden voor Voedsel, een tas vol met tassen van een collega, en een doos vol met nieuwe tasjes van Euro Mobiel. Ik weet dat er deze week nog een doosje komt met door kindjes van collega's versierde linnen tasjes.. We zijn julie hiervoor allemaal zeer dankbaar natuurlijk. En ja ik krijg die 70 kilo ruim/sponsorbagage wel vol vermoed ik..

                                                                   ***************

17-09-2015: Zo nou ik weet wat ik te doen heb als ik straks over twee weken in Gambia aankom. Door omstandigheden zijn er drie containers met spullen van ons in één week tijd aangekomen, Twee zijn er al binnen en de derde container komt dit weekend aan, dus dan komen er nog meer spullen van ons bij. De opslag van gambiaforyou was daardoor een beetje volgelopen. En ze zaten met ruimtegebrek. Dus gisteren is een groot deel van onze spullen verhuist naar ons huis. Nou ik kan aan de slag ben ik ff blij dat ik de dozen heb genummerd en via een lijst exact weet wat in welke doos zit ppfftt. Dus we kunnen rustig aan en georganiseerd uitpakken..Alle grote items die niet in het busje paste staan nog in de opslag hoor ik net en ik vlieg zelf met 70 kilo bagage.. werk zat dus 

                                   **************

                            

13-09-2015: Heel goed nieuws gekregen, het schip wat al die tijd vastgehouden werd in Guinee is deze week vrijgegeven en vaart nu richting Gambia. Dus ook die spullen van ons die daarin zitten, zullen daar nog  gaan aankomen voor ik naar Gambia vlieg. Dan hebben we straks dus wel een heleboel spullen te verdelen, maar zwerft er tenminste niet nog ergens een hoop spullen rond die al maanden in Gambia had moeten zijn. Daar zijn we wel blij mee natuurlijk. Verder staat de koffer met de eerste twintig kilo sponsorbagage al gepakt. Dus nog 50 kilo over om te verdelen, ik denk dat ik maar dozen mee ga nemen. Mijn eigen bagage kan ik meenemen als handbagage, dat is wel een voordeel nu we daar een eigen huis hebben. Ik hoef niet steeds alles heen en weer te slepen meer. Langzaam maar zeker gaan we aftellen nu.

                                                                            *************

 

12-09-2015: Vandaag zijn we op een bijeenkomst in Eindhoven blij verrast door collega gastouders met spullen voor onze stichting In Gambia. In totaal denk ik wel zo'n 7 bananendozen vol als het omgepakt is. We reden met een zeer volgeladen auto weerom naar huis met ongeveer 900 nieuwe linnen tasjes, pakken luiers, tassen met knuffels en verbandmateriaal en medicatie. In deze drie dozen op deze foto zitten 750 nieuwe tasjes die ik via collega Marit Vennix gekregen heb (dank zij haar man die bij de gemeente Oosterhout werkt)

 

                                                                         **************

23-08-2015 : Vandaag heb ik een kennisje benaderd of ze misschien zin had om een samen met een clubje dames een brei en haak clubje op te zetten. Zij gaan dan babymutsjes en eventueel sokjes haken en breien voor de kleintjes van de Kraamkliniek van Marie Joof in Brufut die wij ondersteunen. Zij ging daarvoor informeren. Wij hopen dat het gaat lukken want zelfs in een warm land als Gambia zijn deze mutsjes hard nodig om de babies warm te houden als ze pasgeboren zijn. Daar komen we dus later nog op terug.

 

                                                                         ***********

 

16-08-2015 In de aankomende weken hebben we besloten om te proberen wat linnen tasjes naar Gambia te doen, zodat men minder last heeft van het verbod op plastic tasjes dat daar nu is. Wij dachten ze gewoon uit te delen. Eén van onze sponsoren uit het studieprogramma (tevens een collega van Amber) bedacht dat als wij gastouders in Nederland nu blanco linnen tassen kochten en die door onze gastkindjes laten versieren, en dan de tassen schenken aan de schoolkinderen in Gambia. Dan hebben we een internationaal "voor en door kinderen project" opgestart wat ook nog eens leuk is om te doen. Dat loopt dus nu en daarnaast zamelen we gebruikte tassen in om uit te delen. Via via hebben we inmiddels ook al een kleine 600 nieuwe tassen aangeboden gekregen waar we heel blij mee zijn. Die verdelen we in Gambia weer onder onze "studiestudenten" zodat zij ze kunnen verkopen en zo weer een paar dalsasis kunnen bijverdienen. Op deze manier is één idee ineens een breed project geworden waar we heel blij mee zijn.

***********  

06-08-2015: Het containerschip met daarop de container met onze spullen die al sinds 3 juni "onder arrest ligt, nadat in één van de containers drugs waren aangetroffen" in Guinee is nog steeds niet vrijgegeven. Wel is inmiddels de bagage voor Guinee zelf vrijgegeven. En is eind juni de rest van het hele schip na onderzoek met drugshonden nu vrij van verdere drugs verklaard. Maar de onderhandelingen over het mogen voortzetten van de tocht van het schip zelf, of het mogen overladen van de cargo op een ander schip naar Gambia is nog steeds gaande. Er is dus nog geen enkel zicht op wanneer deze spullen vrij komen of zullen arriveren in Gambia.Maar we blijven duimen........   

 

                                          ****************                                                  

 

03-08-2015:  Wij klagen al na twee dagen flinke buien... Maar....

Het regenseizoen in Gambia is begonnen en met veel meer regen dan vorig jaar. Dat is goed voor de gewassen en al het groen. Maar de straten veranderen zoals in dit filmpje in kleine riviertjes. En veel mensen hebben lekkage in hun woningen door de slechte lekkende daken. En op sommige plaatsen staat zelfs meer dan een meter water waar de mensen doorheen moeten waden en rijden. Dus wie zijn wij om te klagen?

                                                                          *************

 

 03-08-2015: Vanmiddag kreeg Amber nog wat foto's van haar "Tomma "(Gambiaans voor naamgenoot) Amber Drammeh. Op de eerste drie was ze drie weken oud en de laatste twee zijn zojuist gemaakt. En dat dametje wat behoorlijk te vroeg geboren is en zo heel klein was (1500 gram) is inmiddels hard gegroeid. Ze is nu bijna drie maanden oud en van een echte prematuur gegroeid naar een normale baby..... En dat zonder specifieke medische zorg want ze is na drie dagen uit het ziekenhuis ontslagen... Zo leuk om te zien... ‪#‎trots‬#

 

                      ***********

 

25-07-2015: Vandaag zijn in Zwolle de spullen voor Gambia weer opgehaald. Dit keer van ons en van Janny Lantinga en Gerard Knoops .In totaal meer dan 100 items (waarvan al een deel in Gilze staat). Morgen worden er nog spullen gebracht in Gilze door Jolanda en Michel en dat gaat allemaal 12 augustus op de boot en begin oktober hopelijk in Gambia aankomen.... Weer een hoop spullen Marcoen is er maar druk mee zo...Veel spullen voor het goede doel op weg naar mensen die er vast weer erg blij van gaan worden.

 

                                                                         ************

 

23-07-2015: Nadat we al eerder een financiele donatie van de Kole Kermse broekland mochten ontvangen, werden we vandaag weer blij verrast door de mensen van Broeklandse "Warme Kermse" oftewel de Zomerkermis. Zij hebben ons gesponsord met 36 T-shirts, waarmee we drie voetbalteams een nieuw tenue kunnen aanbieden in Oktober. De shorts en keepers tenues hadden we al via de KNVB dus deze shirts waren een zeer welkome aanvulling. Geweldig dat de Broeklanders steeds aan onze stichting denken Top !!

 

                                                                  *************

 

19-07-2015: Vandaag hebben we weer een fantastische donatie gekregen voor de voetballiefhebbers in Gambia, wederom van de persoon, die ons al eerder enkele grote donaties aan tenues etc gedaan heeft. Vandaag had hij drie flinke dozen met kleding: tenues trainingspakken ed en daarnaast een stuk of 40 professionele lederen voetballen. Van de week de kleding even uitsorteren per elftal en dan de dozen weer inpakken. Dat we enorm blij zijn met deze donaties spreekt voor zich dank je wel ! Enne teamfoto's volgen weer na ons volgende bezoek :)

                                                              ***********

 

 

17-07-2015: Vandaag kreeg ik een pakketje binnen met zaden van Menke van Weerden. Ik kon vanwege omstandigheden pas in de avond open maken, maar wat was ik verrast door de inhoud. Niet alleen de enorme hoeveelheid zaden die ze me beloofd had voor Gambia zaten erin, maar daarnaast had Menke ook nog inkopen gedaan voor schoolmaterialen. Schriftjes potloden kleurpotloden puntenslijpers gummetjes en linealen allemaal nieuw.. Als we in oktober weer naar Gambia reizen zullen we daar weer veel kinderen blij mee kunnen gaan maken. En dan nog een heel lief kaartje erbij. Heel hartelijk bedankt Menke..... wat ontzettend lief en attent van je... 

 

*************

 

 

Einde Ramadan, een wens voor al onze Moslim vrienden

 

End of the Ramadan, a wish for all our Muslim friends

 

 

                                                                        ************

 

 

 

 

juni 2015:  Onze proeftuin in Brusubi Gamjuice

 

Onze proef moestuin op onze compound in Gambia wordt bijgehouden door Yusufa...Hij heeft deze foto's genomen op de data 02 jun:i de pompoen komt op, 15 juni, 20 juni en 24 juni : de paprika komt nu ook op

 

 

 

                                                                        *************

 

 

01-05-2015 het gaat goed met het schoolsponsor programma. We zijn heel blij alweer een schoolsponsor koppeling te kunnen melden. We hebben een sponsor gevonden voor Ousman Sidibeh, geboren op 01-01-1992 die nadat hij Nusrat Senior Secundairy School heeft doorlopen nu net klaar is met zijn eerste periode op de ACCA (accountancy studie) via Jollof Tutors.  Dat is een opleiding die bestaat uit drie termijnen die ieder rond de € 450,- kosten.  Ousman heeft zijn eerste periode er nu op zitten, met goede resultaten. Deze periode was gesponsord via donaties van onze stichting, in combinatie van geld wat hij zelf verdiende met het maken en verkopen van schilderijen.  Ousman werkte dus zelf ook om te kunnen studeren. Maar vanaf nu hoeft hij dus niet meer te schilderen, iets waar hij amper nog tijd voor had naast zijn studie. Want nu is er een sponsor die zij volgende twee termijnen gaat voldoen. Deze sponsor wil graag anoniem blijven en dat respecteren wij, maar dat wij hen zeer dankbaar zijn dat spreekt voor zich. 

 

/assets/img/placeholder.jpg

********************

 

********************

27-04-2015: Bij deze willen wij u allemaal van harte uitnodigen om een kijkje te nemen op onze nieuwe veiling site :  https://www.facebook.com/OnlineVeilingSiteAmhenforGambiaFoundation 

Welkom op deze veiling boedel pagina ten bate van de St Amhen for Gambia Foundation. De totale opbrengst van de veiling komt ten goede aan de verschillende projecten van de stichting, met name aan de Amhen Comprehensive School in Jalambang. OP deze site die sinds vandaag on air is hebben we de te veilen items gepost met foto's en omschrijving. Er zijn heel veel items dus scroll op uw gemak omlaag om alles te zien en te ontdekken. We veilen een flink aantal verschillende artikelen. Sommigen zijn direct verwant aan Gambia, andere zaken totaal niet.

Al deze items zijn belangeloos beschikbaar gesteld door de personen of organisaties die ze aan ons hebben aangeboden. En er komen nog steeds items bij. Het spreekt vanzelf dat we een ieder daar zeer dankbaar voor zijn. Zonder hen zouden we deze actie niet op touw kunnen zetten. Denkt u ik heb ook nog wel wat leuke dingen om te laten veilen, doe ons dan een emailtje met foto en omschrijving. Wij zorgen dan dat het op de boedelpagina geplaatst wordt.

Biedingen kunnen vanaf nu gedaan worden tot eind mei 2015. Alle te veilen items zijn voor iedereen beschikbaar door te bieden. De uiteindelijke hoogste bieder is automatisch ook de afnemer. U kunt u bod uitbrengen onder de advertentie onder vermelding van het item nummer, evt omschrijving, evt aantal wat u wilt, en het bod dat u in gedachten heeft. Let op biedingen zijn dus bindend en kunnen niet worden ingetrokken. We wensen u veel plezier met het rondkijken en bieden op de boedel veiling. 

 

/assets/img/placeholder.jpg

 

**********

 

17-04-2015: Vandaag werden we blij verrast door één van de grootste voetbal belanghebbenden in Nederland. Dit betreft echter een organisatie die graag anoniem wenst te blijven, om te voorkomen dat ze straks overspoeld gaan worden door aanvragen van andere stichtingen. En daar hebben wij begrip voor natuurlijk. Maar wij zijn hen enorm dankbaar, dat ze onze foundation geheel vanuit hun eigen initiatief 4 grote dozen met nieuwe voetbaltenues hebben aangeleverd,. Daarmee kunnen we zes teams van 16 personen gaan verblijden. Daarnaast waren er nog een flink aantal losse tenues en enkele trainingspakken en een enorme berg voetbalbroekjes.  Dus als we straks weer gesponsorde T-shirts krijgen kunnen we ook daarmee weer tenues compleet maken. En ook zijn ons nog ballen en dergelijke toegezegd. Dat we met deze royale gift enorm blij zijn, moge duidelijk zijn. Daar gaan we in mei enkele teams een een flink aantal "particuliere voetbalenthousiastelingen" heel blij mee maken. We danken deze donateur dan ook uit de bodem van ons hart. En we gaan ervoor zorgen dat de tenues goed terecht gaan komen. We willen ook direct nog even aandacht vragen voor een item in het directe verlengde van deze gift: Ook voetbalschoenen zijn nog steeds van harte welkom om op te sturen naar Gambia, waar door velen nog steeds wordt gevoetbalt op blote voeten of op plastic teenslippers bij gebrek aan goede schoenen. Dus mocht u nog iets hebben houden we ons graag aanbevolen.

/assets/img/placeholder.jpg

********* 

16-04-2015: Vandaag zijn er weer goederen uit de container aangekomen in de opslag van Gambia 4 you in Westfield. Yaya kon dus weer aan de slag om alles naar onze twee eigen opslagpunten te brengen. Vandaar uit willen we graag zoveel mogelijk zelf gaan verdelen in mei namelijk.

 

/assets/img/placeholder.jpg  /assets/img/placeholder.jpg  /assets/img/placeholder.jpg

 

 ******** 

11-04-2015: Nou deze week zijn de boeken die ons beloofd waren aangekomen heel erg bedankt daarvoor Waterstones, ook zijn er nog weer zaden aangeleverd via Zaden voor Voedsel en kregen we weer enkele dozen met kleding en speelgoed aangeleverd. We zij ook direct druk gaan inpakken en sealen en dergelijke want vandaag werden de goederen voor de volgende container alweer opgehaald. Deze zal hopelijk in mei tijdens ons verblijf daar nog aankomen. Dank je wel voor het ophalen Marcoen van Gambia for you

 

/assets/img/placeholder.jpg   /assets/img/placeholder.jpg 

 

*********

05-04-2015: Vandaag op eerste Paasdag ontvingen we een mooi bericht van Waterstones Booksellers in Amsterdam. Wij hadden hen gisteren een email gestuurd met de vraag of zij ons konden / wilden helpen met het verder uitbreiden van onze schoolbibliotheek voor de Amhen Comprehensive School in Jalambang. En zojuist ontvingen we de mail retour, waarin zij niet alleen toe hebben gezegd dat zij bereid zijn om ons Engelse boeken toe te sturen voor de kinderen. Maar bovendien beloven zij ook nog extra Engelse lesmaterialen mee te zullen sturen. Dat wij daar zeer blij mee zijn moge duidelijk zijn. Dank jullie wel Waterstone Booksellers Amsterdam voor deze mooie gift. 

 
 

/assets/img/placeholder.jpg   /assets/img/placeholder.jpg

 

***********

04-04-2015: Beste mensen hierbij wilde ik graag een oproepje doen. We hebben inmiddels wel het één en ander aangeboden gekregen aan artikelen voor de veiling en het rad van avontuur. Nu de Benefiet is uitgesteld tot later had één van onze aanbieders het idee om in plaats van de veiling op de benefiet nu een online veiling te gaan houden van deze artikelen.

 

En eigenlijk vinden wij dat best een heel leuk idee. Maar dan hebben we nog wel wat meer artikelen of diensten nodig die we mogen veilen. Graag horen we dus of er mensen zijn die zeggen: "Ik heb nog wel iets leuks, of ik wil nog wel iets doen als dienst, of gunst en dat aanbieden voor de veiling." We zijn heel blij met dat soort aanbiedingen. De opbrengsten van alles wat er door u en anderen wordt aangeboden zullen geheel ten goede komen aan de stichting en geheel worden besteed aan goede doelen in Gambia.

 

Dus heeft u nog een leuk, bijzonder of speciaal of wellicht antiek artikel op de zolder wat u wilt aanbieden? Of bent u goed in cakes bakken of een thema kinderfeestje organiseren? Lijkt het u leuk een diner voor twee te verzorgen, of eens een ontbijt voor iemand te maken? Kunt u verdienstelijk schilderen, bent u creatief, kunt u breien, haken, borduren, handwerken etc etc en zal u één van uw werken voor de veiling aan willen bieden?

/assets/img/placeholder.jpg

Bent u thuiskapster, voetmasseuse, bloemiste, nagelstyliste, masseur, schilder loodgieter, tuinier, timmerman en wilt u een klus doen ten bate van de stichting? Heeft u een restaurant, verhuurd u bootjes, of lijkt het u leuk eens een high tea voor enkele personen te organiseren.. Heeft u een snackbar en wilt u een schaal hapjes aanbieden of een gezinszak friet en snacks..? Etc etc etc ? Ach eigenlijk zijn de mogelijkheden ontelbaar.

 

Mocht u hieraan mee willen werken of iets aan willen bieden, zou u dan een privé berichtje willen doen via email amhenforgambia@hotmail.com? Dit bericht mag massaal worden gedeeld heel graag zelfs !!!! Iedereen alvast bedankt voor het delen, meewerken, aanbieden en meedenken namens Stichting Amhen for Gambia Foundation.

 

/assets/img/placeholder.jpg 

**********

 

02-04-2015: Vandaag precies één jaar geleden zijn we begonnen met het opstarten van ons initiatief om te helpen in het land Gambia. We noemden ons initiatief "Amhen for Gambia". We zijn gaan helpen door middel van sponsoring van scholing en opleidingen, financiële ondersteuning en ondersteuning door middel van het verstrekken van hulpgoederen, materialen, kennis en begeleiding.

.Wat kan er in een jaar tijd veel bereikt worden. Wat er allemaal bereikt is kunnen jullie volgen via onze we: www.Amhen-for-Gambia.jouwweb.nl op de pagina Nieuwsflitsen en andere pagina's.

Vandaag zijn we dus best een beetje trots op wat we allemaal mede dankzij de hulp van jullie allemaal al hebben kunnen doen en bereikt hebben in Gambia. Met "jullie" bedoelen we alle sponsoren, donateurs, inzamelaars en verstrekkers van goederen, gelden en kleding. Maar ook zeker de in Gambia gemaakte nieuwe collega's en vrienden.

 

We hopen dit goede mooie en bevredigende werk nog lang te mogen voorzetten en veel mensen te kunnen helpen. En we hopen daarbij op jullie steun te mogen blijven rekenen Dank jullie wel !!! Abaraka !!!

 

/assets/img/placeholder.jpg

.********

 

 

30-03-2015: Zojuist hebben wij een donatie van € 100,- mogen ontvangen via het bestuur van de "Kôle Kermse Broekland" . We willen daarvoor hartelijk dankzeggen. We zijn hier erg blij mee en zullen zorgen dat het een goede besteding gaat krijgen !!  Neem ook eens een kijkje op: www.kolekermse.nl

 

/assets/img/placeholder.jpg 

*********

 

29 -03-2015: We vertelden u al eerder op de pagina nieuwsflitsen dat we een sponsor hadden gevonden die de komende jaren het schoolgeld voor alle kinderen wilt gaan betalen op de Amhen Comprehensive School. Op deze manier hopen zij en wij dat de ouders hun kinderen niet meer van school zullen halen, omdat ze de schoolgelden niet meer kunnen betalen. Op deze manier dragen zij er direct aan bij dat deze kinderen een betere toekomst tegemoed zullen gaan omdat ze goed onderwijs gevolgd hebben. Wij zijn deze donateur enorm dankbaar en met trots mogen we vandaag na overleg nu ook diens naam bekend maken. De organisatie die ervoor gaat zorgen dat deze kinderen hun school mogen en kunnen afmaken is :

https://www.facebook.com/pages/Kids-Eiland 

 

/assets/img/placeholder.jpgl   

**********

28-03-2015: Zojuist kreeg ik weer hele leuke post met allemaal AH moestuinzaadjes voor in De moestuin die we bij de school in Gambia willen gaan aanleggen. En het was dit keer wel van een heel "speciale" collega. (voor de niet-insiders mijn dochter) Dank je wel Gastouderopvang 't Elfje Weer een heleboel potentiële groentes. En de kindjes in jouw opvang hebben samen met jou, wel een hele leuke verrassing erbij gedaan voor de kinderen in Gambia. De tekst in de kaart is geschreven in Mandinka (de taal die de schoolkinderen van nature spreken) en het zegt: "Hallo hoe gaat het? Hier zijn wat zaden die ik voor jullie verzameld heb. Veel plezier met het verbouwen van jullie eigen eten. Knuffels en kusjes van Gastouderopvang 't Elfje in Holland." Zo leuk nu kunnen de kinderen hun eigen kaartje lezen!!!

 

/assets/img/placeholder.jpg  /assets/img/placeholder.jpg 

27-03-2015: We berichten al eerder dat wecomputers hadden aangeschaft via Stichting Goods for Gambia, deze zijn inmiddels naar Gambia getransporteerd. Onze vertegenwoordiger Yaya Manneh heeft ze deze week bij hun afhaal depot in Bijilo opgehaald en in onze opslag gezet. Als we in mei in Gambia zijn gaan we deze computers uitreiken op diverse plaatsen in Gambia. Foto's van de dozen met computers in de auto, in de opslag en de computers die in iedere doos zitten.. We zijn blij en trots dat het gelukt is en dat we deze mooie apparaten mogen uitreiken straks 

 

/assets/img/placeholder.jpg    /assets/img/placeholder.jpg     

*********

25-03-2015: Wat is het tegenwoordig leuk om de post open te maken, er komen allerlei grote en kleine verrassingen uit...Collega's die meesparen, kindjes van andere gastouders die zelfs tekeningen voor de schoolkinderen in gambia meesturen.. Zelfs vanuit België een pakketje dank je wel Stella van zaden voor voedsel. Het eerste zaden pakketje via de EO actie is binnen dank je wel Lineke.. De opvangkinderen vinden het zo spannend wat er allemaal tevoorschijn komt steeds. En begrijpen ook precies waar het allemaal voor is.. "Voor de kindjes in Gambia hé Amber"

 

   /assets/img/placeholder.jpg

*********

19-03-2015: Heel blij zijn we met het volgende nieuws: We waren even heel stil, confuus en vooral heel dankbaar. Vandaag hebben we echt fantastisch nieuws gekregen. Vanaf het volgende schooljaar gaan alle 90 kinderen op de Amhen Nursery School in Jalambang volledig gesponsord naar school. Dit schoolgeld zal voldaan gaan worden door één donateur wiens naam ik later (in overleg) bekend zal maken. Het betreft een Nederlandse donateur die zich bereid heeft verklaard om dit voorlopig een aantal jaren te gaan donderen via onze stichting. Vandaag heeft hij bovendien toegezegd dat hij in de nabije toekomst een complete schoolspeeltuin bij de school wilt laten neer zetten. We zijn hier heel heel erg blij mee en dankbaar voor. En als , zoals we nu wel verwachten, het leerlingen aantal gaat aantrekken met meer leerlingen, wordt natuurlijk ook het onderwijs voor hen betaald. Dat is echt heel mooi nieuws dus.

 

 *********/assets/img/placeholder.jpg

15-03-2015  We gaan in Mei ook met het bouwrijp maken van de grond zodat er een schooltuin kan worden aangelegd. En vanaf volgend schooljaar willen we dan gaan proberen een warme maaltijd verstrekking te geven aan de kinderen. Het zal mooi zijn als we daar een deel van onze eigen gekweekte groentes in kunnen gaan gebruiken. Via de "AH Moestuinactie" en de "Stichting Zaden voor Voedsel"  en via een actie van een aantal Nederlandse gastouders worden er de komende tijd behoorlijk wat zaden aangeleverd. Die kunnen dan straks gedeeltelijk de grond in en hopelijk een goede start opleveren. Ze kunnen dan met een tijdschema poten zodat er steeds verse groenten voorhanden zijn. Dat zal een mooi project worden.

 

12-03-2015: NIEUW REKENINGNUMMER

Beste Lezers, sponsors en donateus, vanaf vandaag heeft de stichting een nieuw bankrekeningnummer.

Wij verzoeken u vriendelijk dit in uw administratie aan te passen.

Uw giften zijn voortaan van harte welkom op bankrekening:

 NL58 INGB 0006 8515 41 

tnv: St Amhen for Gambia Foundation te Zwolle

 

**********

 

7 maart: Vandaag is de rest van de zending lees een heleboel dozen, tv beamer videorecorder en nog veel meer opgehaald door Marcoen van Gambiaforyou. Dus ons (pakhuis) is weer huis geworden en de bus zat flink vol. Aankomende weken gaat dit allemaal weer op de boot richting Gambia. We weten dat we in mei genoeg te doen gaan hebben daar:)

 

 

**********

6 maart : Vandaag ontvingen we via sms en whatsapp berichtjes dat er een naam bord bij de school is geplaatst. het is helaas niet jet bord geworden dat wij zelf hadden laten maken, maar deze is geschilderd door een gambiaanse schilder. Het logo klopt dus ook niet helemaal, maar ook vanaf de weg is de school nu vindbaar door de pijl te volgen. Het is in elk geval een stuk netter en beter leesbaar dan het bord ernaast:)

 

/assets/img/placeholder.jpg  

 

6 maart: vandaag heeft Henny de speeltoestellen naar Gilze gebracht waar ze binnekort met de container verscheept gaan worden. Ze hebben nog wel wat opnknapwerk nodig zoals een nieuw verfje maar dat doen we in mei in Gambia wel. Ze zijn in elk geval al aangekomen op de plaats van inschepen nu:)

**************

4 maart : Vandaag werd ik gecontact door iemand die me een leuke tip gaf. Er zijn soms leuke groepen op facebook waar je dan nog niets vanaf weet. Zij wees mij op een groep waar men zaden van fruit en groente verzameld en die in pakketten aanbied om naar hulp projecten te verzenden zodat ze er daar weer tuintjes mee kunnen maken en zo zichzelf van voedsel kunnen voorzien. Wij hebben ons daar als stichting aangemeld en we krijgen binnenkort twee dozen verzamelde zaden toegestuurd zodat we die in mei weer kunnen uitdelen zodat er in de homes tuintjes mee worden aangelegd. Dank je wel Stella voor je geweldige tip. Neem ook eens een kijkje op: https://www.facebook.com/groups/zadenvoorvoedsel.

 

*********

2 maart: Vandaag was het dan zover. We hadden onze afspraak bij de notaris om de stichting op te richten. Michel en Jolanda kwamen naar Zwolle en brachten direct een flinke stapel dozen mee die zaterdag naar gambia verstuurd gaan worden. Henny kon er vandaag niet bij zijn, maar die is donderdagavond al bij de notaris wezen tekenen. Om twee uur schoven we aan bij de notaris en werd de akte doorgenomen en werden de benodigde handtekeningen gezet. Daarna de felicitaties en de minimale kosten die doorberekend werden voldaan. Vanaf nu heten we dus Stichting Amhen for gambia Foundation. Toch wel iets waar we trots op mogen zijn. Nu stuurt het notaris kantoor de aktes naar de KVK en daar krijgen we deze week bericht van met ons registratienummer en dan kunnen we diezelfde dag onze nieuwe rekening openen en de gegevens op de website updaten. En kan het formulier voor de aanvraag van de ANBI status de deur uit.

*********

 

 

************

1 maart: Jaja maart is het alweer de tijd gaat hard, maar we hebben de laatste maand ook alweer veel bereikt. Vandaag hebben we ook weer goede zaken gedaan. We hebben eens gekeken naar speeltoestellen voor bij de school. We hadden prijsopvraag gedaan om één en ander in Gambia te bestellen  want daar streven we naar om daar ook ons geld te besteden. Maar we moeten ook naar de kosten kijken en soms moet je dan toch in Nederland kopen en verzenden Want we zijn erin geslaagd om voor het geld dat we in Gambia aan één speeltoestel uit hadden moeten geven, nu vier speeltoestellen te kopen. Twee daarvan zijn één jaar oud en de derde is ook nog eens hagelnieuw. Oorspronkelijk lagen de vraagprijzen wel stukken hoger maar dankzij ons verhaal over de school en onze verwijzing naar deze website, en het meedoen aan een veiling konden we dus vier toestellen kopen voor de prijs waar we er anders één voor hadden. Vooral ook omdat de verkopers onze stichting een warm hart toedragen en daarvoor bereid waren hun prjs flink te laten zakken.  We hopen het nog voor elkaar te krijgen ok alle vier de toestellen in de eerstkomende container te verzenden.. Drie gaan wel lukken de vierde is even de vraag. maar we gaan het proberen en hopen dan als we in mei in Gambia zijn, de speeltoestellen te kunnen installeren bij de Amhen Comprehensive School. 

/assets/img/placeholder.jpg      /assets/img/placeholder.jpg/assets/img/placeholder.jpg/assets/img/placeholder.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**********

 

 25 februari: Trots: Aanstaande maandagmiddag 2 maart 2015 om 1400 uur is het dan zo ver. Dan gaan we na elf maanden onze organisatie Amhen for Gambia officieel omzetten naar een stichting. Vanaf dat moment heten we "Amhen for Gambia Foundation". Allemaal mede dankzij de sponsoring van de kosten door notariskantoor EM de Jong in Zwolle 

/assets/img/placeholder.jpg

24 februari: Zojuist even 324 potjes vitamine tabletten geregeld die we opsturen naar Gambia zodat we die in mei uit kunnen delen als we daar zijn op onze school en nog enkele andere instanties.. Kunnen er toch weer 324 kinderen ruim drie maanden vooruit met vitaminetabletjes in de toch wat meer schamele regentijd die dan weer zo'n beetje voor de deur staat. Helemaal blij mee.....

 

/assets/img/placeholder.jpg   

 

19 februari: Vandaag ontvingen we ook enkele foto's van onze moeder en kind kliniek waar ze de dozen met hulpgoederen aan het uitpakken zijn. Er zaten kraampakketten in, medische hulpmiddelen, prematuren kleding en babykleding ze waren er zo blij mee dat ze me zojuist deze foto's stuurden:

/assets/img/placeholder.jpg /assets/img/placeholder.jpg /assets/img/placeholder.jpg

 

 

19 februari: Zojuist een goeie ruil gedaan met gesloten beurzen. We hebben meegewerkt aan een project waarbij een studente begint met een paperclip en uiteindelijk dat steeds ruilt voor een groter/waardevoller product of dienst en dan een bepaalde tijd heeft waarin ze kan zien hoeveel je kunt bereiken met een gesloten beurs.  In dit project hebben wij zojuist een beamer voor onze school in jalambang geregeld, het tegenbod wat we mochten doen was twee dagen gratis kinderopvang bij Kinderopvang Ukkepuk in Zwolle. Zo ruilden wij dus een beamer voor een dienst. Het is niet de nieuwste meer maar dat maakt niet uit. Nu kunnen we de kinderen en ouders presentaties, filmpjes en dergelijke laten zien op groot scherm Helemaal happy.....

/assets/img/placeholder.jpg

17 februari 2015: Vandaag hebben we weer een flink aantal dozen met hulpgoederen bij Marie Joof af kunnen leveren. Dit keer vooral met heel veel medische attributen, en ook wat kraammaterialen en een doos met prematuren kleding. Marie was er weer zeer content mee...

/assets/img/placeholder.jpg  /assets/img/placeholder.jpg

16 februari 2015:  Zoals jullie weten zijn wij van Amhen for Gambia, al enige tijd bezig om een stichting te worden. Maar wat ons tegen hield, waren de behoorlijk hoge kosten. Bedragen waar wij andere betere bestemmingen voor hadden. Vandaag ontvingen we het mooie bericht dat Notariskantoor MR E.M. de Jong BV uit Zwolle ons wel een warm hart toedraagt. Meneer de Jong heeft ons toegezegd de stichtingsakte voor ons te willen laten passeren voor een heel mooi bedrag. Dat slechts een fractie bedraagt van de normale kosten. Wij zijn heel blij met deze toegezegde sponsoring die voor ons heel belangrijk is. Dus nog heel even en dan zijn we straks actief onder onze nieuwe naam : Amhen for Gambia Foundation.. en kunnen we gaan voor de ANBI status....Helemaal happy..... Met speciale dank aan Lineke Kroeze Vreeswijk voor de bemiddeling :) 

/assets/img/placeholder.jpg

*************

14 februari 2015:  Zo gisteravond en vanmorgen weer even 5,5 vuilniszak kleding en drie dozen (buiten) speelgoed voor Gambia uitgesorteerd en gewassen, en op soort en maat in bananendozen verpakt. Staat alweer klaar voor de volgende verscheping van maart voor Gambia.

************* 

13 februari 2015: De boot is binnen met onze 41 dozen met hulpgoederen voor onze projecten. Hopelijk zal het inklaren snel gaan... Bedankt Gambia for you voor dit zeer snelle transport van 3,5 week..

************* 

10 februari 2015: Helemaal happy ... Gistermorgen is de container geladen waar onze 16 computers inzitten. Als we in mei weer in Gambia zijn zullen we die persoonlijk gaan uitdelen. Daar verheugen we ons nu al op. De verscheping wordt voor ons gedaan door Stichting Goods for Gambia. (foto is van een eerdere aflevering)

 

/assets/img/placeholder.jpg

**********

7 februari 2015:  Zo daar zijn we weer even met een update van de laatste weken. Iets verlaat door een woelige week in de persoonlijke sfeer. Zondag 1 februari keerden we weer terug uit Gambia na een vruchtbaar bezoek aldaar. Helaas waren de shipments vertraagd zodat we de meeste goederen die we hoopten uit te kunnen delen nog niet hadden ontvangen in Gambia toen we terug naar huis moesten vliegen.

 

Toch hebben we wel wat dingen kunnen doen en bereikt gelukkig. Immers alles draait niet alleen om de goederen die we verzenden. Het was fijn  om te zien dat het goed gaat met de school. Het leerlingenaantal is alweer flink uitgebreid, zo groot zelfs dat de eerst Nursery klas nu een leerlingenstop heeft. Het was ook fijn om te zien dat de school nu werkt met de materialen die we hen aanleveren. Vrijwel alle leerlingen dragen inmiddels het nieuwe uniform, op een enkeling na en ook de leerkrachten zijn netjes in uniform gestoken.

2015-01-201105u.JPG 2015-01-201102u.JPG

In de klassen zien we meer en meer de leermaterialen verschijnen, het zal fijn zijn als we in mei ook de kasten kunnen plaatsen in de klassen. Dan kan er wat makkelijker gewerkt gaan worden met leermaterialen omdat het dan meer voorhanden ligt. In mei gaan we ook enkele dagen in de klassen werken zodat de juffen ook leren om met de voor hen onbekende materialen te werken. En natuurlijk zullen in mei de computers worden uitgedeeld zo'n 3 of 4 per klas. dat zal ook een groot verschil gaan maken voor de leerlingen. We zijn nog steeds op zoek naar educatieve engelstalige spelprogramma's voor kleuters.

Ook is er inmiddels een generator aangeschaft en daardoor is er nu eindelijk sprake van waterdruk op de kraantjes die ze hebben. Nu is het dus echt mogelijk om goed je handen en gezicht te wassen en een beker te vullen. Dat is alweer een hele stap vooruit. Maar we hopen dat dat straks allemaal nog beel beter gaat worden als de nieuwe toiletunit geplaatst gaat worden met spoeltoiletten en  een bak met kranen aan de buitenlant. Laten we hopen dat we snel het benodigde geld daarvoor bij elkaar hebben.

IMG-20150202-WA0052.jpg IMG-20150202-WA0053.jpg

We zijn op bezoek geweest bij Fatou Gaye en Liesbeth om spullen af te keveren die we hadden meegekregen als "lift artikel" vanuit Nederland en natuurlijk bezochten we ook m arie Joof. Zowel op haar compound als in Brufut Health Center. We maakten haar blij met het weinige dat we zelf hadden en de beloftes dat in de containers een heleboel spullen voor haar zaten. Ook de rijst kwam natuurlijk weer prima te pas op het compound.

We hebben samen met de kinderen een paar mooie excursies gedaan waaronder die naar makasuto en die maakte een onvergetelijke indruk. Ook merken we dat we meer en meer thuis zijn inG. We hebben alles op eigen houtje gedaan nu, omdat onze vertegenwoordiger heel druk was. De school is opgenomen in excursieprogramma's. Dat is een mooie stap vooruit die hopeljk ook wat extra belangstelling en ook sponsoren gaat opleveren. Yusufa onze oudste zoon in Gambia is klaar met zijn studie en wacht nu op de uitslagen, de andere vier zijn nog druk aan de studie. Ook onze SOS tweeling hebben we natuurlijk nog bezocht, we hebben ons vermaakt met de kinderen en kleinzoon Philip op het strand en we bezochten diverse compounds en een voetbalwedstrijd en Afrikaanse feestavond..

DSC_6601.JPG  DSC_6703.JPG

De TV opnames met SBS 6 zijn naar ons idee ook heel goed gegaan. Beau is een sympathieke oprecht geïnteresseerde kerel en ook was het een leuke crew om mee te werken in een ontspannen sfeer. We hebben goed ons ding kunnen vertellen en ook onze gambiaanse kinderen zijn uitgebreid aan het woord geweest. Natuurlijk vormen we maar een klein onderdeel van het grote geheel. Dus wat er uiteindelijk van gemaakt wordt in de totaal uitzending. Sja, daarop moeten we nog eventjes wachten tot medio april / mei / juni van dit jaar. Indien er meer bekend is over de uitzenddatum van de gambia aflevering melden we het hier en op onze facabookpagina's natuurlijk.

Vandaag kregen we bericht van Yaya dat hij erg druk is, want je raad het al de afgelopen week zijn alle drie de containers (waaronder die van november en december) met onze spullen aagekomen in Gambia. Dus hij was druk met alles ophalen en sorteren in onze opslag en het deel dat we door hem laten uitreiken ook apart te houden. Maar dat wordt dus een hoop uitzoekwerk als Michel en Jolanda en maart en wij in Mei aanstaande daar weer zijn. Ik denk dat vooral marie Joof die met smart op sommige spullen zat te wachten hier heel erg blij van gaat worden. Yaya gaat haar spullen dan ook zo snel mogelijk zelf wegbrengen en overhandigen. Daarvan zullen zeker foto's volgen tzt.

DSC_6828.JPG sportzaallandstedezwole.jpg DSC_7055.JPG

De afgelopen week is er druk gewerkt aan de Benefiet, de plannen krijgen nu een vaste vorm en de laatste puntjes worden op de i gezet, want het is natuurlijk nog maar een kleine acht weken tot het zover is. We mogen nu dus bekend maken dat de voetbalwedstrijd gespeeld mag gaan worden in de officiële wedstrijdhal van Landstede Sport en Bewegen in Zwolle en dat is natuurlijk een prachtige locatie. Maar zo zijn er wel meer nieuwtjes te melden rondom de Benefiet en er komen er iedere dag wel bij. Wilt u precies up to date blijven, neem dan een kijken op de facebookpagina: Benefiet Voetbal Toernooi en Feestavond Amhen for Gambia

 

Voor meer informatie, reisverhalen en foto's van onze reis van januari kunt u natuurlijk ook een kijkje nemen op onze reisblog.

 

************ 

 

15 januari 2015: Aankomende  zaterdag vliegen we opnieuw naar Gambia. Wij hopen om wat meer persoonlijke rust dit keer, want de laatste vakantie was meer werk dan een vakantie voor ons. Maar natuurlijk zullen wij enkele van onze projecten ook gaan bezoeken. We hopen echt dat de goederen die wein oktober verscheepd hebben naar Gambia, op tijd zal aankomen. Zodat we deze goederen naar de school en de moeder en kind kliniek van Marie Joof kunnen brengen en daar uitdelen. Speciaal voor de school verzonden wij namelijk een heleboel goederen die ze echt nodig hebben.Helaas was er een probleem met de verscheping waardoor de goederen zo'n 6 a 7 weken later zullen arriveren in gambia dan oorspronkelijk gepland.  Dus laten we bidden dat de verzending op tijd zal aankomen, dat wil zeggen voor we weer vertrekken naar nederland..

Daarnaast nemen we ook 50 kilo extra hulpgoederen met ons mee in het vliegtuig dus die kunnen op zeker worden verdeeld. Deze vakantie zullen we ook samenwerken met een Nederlandse TV-bedrijf dat een documentaire wilt makenover The Smiley Coast voor de Nederlandse kijkers. We  zijn trots om te zijn gevraagd om te figureren in hun uitzendingen en we hopen echt op deze manier het Nederlandse volk wat meer informatie over ons tweede thuis land te kunnen geven. Er zijn ook plannen voor een bezoek aan onze school In Jalambang met het TV-bedrijf.

In de tussentijd in Nederland zijn we bezig een benefiet op te zetten voor de Amhen Comprehensive School In Jalambang, om wat extra geld te genereren voor een nieuw toiletgebouw met spoeltoiletten en stromend water, alsmede de aanleg van stromend water op het terreis van de school. Ook moet er dringend een nieuww omheining en een hek geplaatst worden bij de school. Dus we kunnen extra geld heel goed gebruiken. Dus we hopen dat de benefiet een groot succes zal worden.

De Benefiet zal worden gehouden op zaterdag 11 april in Zwolle. En we zetten breed in: Er komen een voetbaltoernooi, een kinderspeelplaats, een infomarkt, workshops,er zal filmmateriaal vertoond worden en er zullen verkoopstands zijn,en een veiling per opbod en het geheel zal worden afgesloten met een feestelijke avond met muziek hapjes en drankjes. Dus laten we hopen dat we een heleboel geld kunnen genereren.

 

************

 

14 januari 2015:Oproepje voor Veiling Artikelen voor het Goede Doel

Beste allemaal, zoals iedereen inmiddels wel weet beheren wij een initiatief om te helpen in Gambia. Eén van onze projecten is de Amhen Comprehensive School Jalambang. Ten bate van deze school organiseren we op zaterdag 11 april dus een Benefietavond en voetbal toernooi (voor details zie elders deze pagina). Op deze avond willen we ook een veiling bij opbod organiseren. Daarvoor zijn we nog op zoek naar leuke artikelen, diensten, aanbiedingen die we mogen verloten voor het goede doel: Een toiletgebouw en aansluiting drinkwaterleiding voor de school.

Heeft u één of meerdere artikel(en) , bied u diensten aan, of kunt u een overnachting aanbieden, of een diner voor twee of ontbijt op bed .. wilt u een gratis massage of knipbeurt schenken.. etc etc... En heeft u een mooi gebaar over voor deze benefiet waarmee we deze kinderen water en een goed toiletgebouw bij de school willen aanbieden.. Neemt u dan alstublieft even contact met ons op via amhenforgambia@hotmail.com of via deze pagina. Wij en "Onze" kinderen in Gambia zullen u daarvoor heel erg dankbaar zijn.

 

*********

 

10308724_832706673455306_8023795952699701277_n.jpg

 

1292957_824177470974893_5984539761284351288_o.jpg

********* 

Vandaag waren ook de (door hen zelf gekozen dessins) schooluniformen voor de leerkrachten klaar. Yaya appte mij de foto's van het dames uniform vandaag door. Dus binnenkort leerlingen en leerkrachten allemaal netjes in uniform op de foto zetten als we in Gambia zijn

 

IMG-20141231-WA0003.jpg  IMG-20141231-WA0004.jpg  IMG-20141231-WA0002.jpg

 

********* 

 

14 december: De decembermaand brengt soms onverwachte giften... Zo ontvingen we deze week een hele grote doos van Bol.com. met daarin naast al deze spullen een briefje dat deze spullen bestemd waren voor de Amhen Comprehensive School in Jalambang.... Ondertekend met Sinterklaas en de Kerstman ... Rest ons alleen onze enorme dankbaarheid uit te spreken aan "deze anonieme Sinterklaas en Kerstman". De spullen zijn allemaal in een extra koffer gepakt en gaan door ons in januari worden overhandigd op school. Wat zullen ze daar enorm blij mee zijn...Beste gevers dank jullie wel !!!!!!!

2014-12-141225u.JPG 2014-12-141227u.JPG 2014-12-141229u.JPG 

 

 

2014-12-141230u.JPG   2014-12-141231u-2.JPG

 

************ 

 

13 december 2014 Vandaag heeft Yaya weer 22 dozen met hulpgoederen opgehaald. Daarvan waren er weer een flink aantal voor Marie Joof en haar kliniek, een aantal die hij mocht verdelen onder de kinderen in zijn compound en een aantal met nieuywe slippers die hij gaat proberen te verkopen in zijn winkeltje om wat exxtra inkomen te generen. We zijn heel blij dat we met deze zending weer een heleboel mensen kunnen blij maken. Ook in de opslag van Gambia for you in Westfield staan nog een flink aantal dozen die we tijdens onze bezoeken in Januari en Maart zullen gaan verdelen. En daarmee zullen nog meer mensen gelukkig gemaakt worden.

 

2014-12-141625u.jpg    2014-12-141629u.jpg   2014-12-141631u.jpg  IMG-20141213-WA0006.jpg

IMG-20141213-WA0003.jpg  IMG-20141213-WA0005.jpg   IMG-20141213-WA0007.jpg

 

********

 

12 december 2014:  Zojuist werden we benaderd door een grote landelijke televisie omroep of we eventueel wilden meewerken aan een Televisie programma over Gambia. De opnames zullen aanstaande januari in Gambia gemaakt worden. Na een zeer leuk enthousiast gesprek,  waarbij zaken zoals Gambia als vakantieland, onze band met Gambia, onze stichting, onze plannen en onze eigen tussenpersoon en gids in Gambia aan bod zijn gekomen, hebben we een voorlopige afspraak gemaakt. Als alles doorgaat zullen we In januari het team van dit programma ontmoeten en zullen we enkele dagen elkaar volgen. We gaan wat project gerelateerde plaatsen bezoeken, we gaan enkele toeristische plaatsen bezoeken en dat alles zullen we doen met onze eigen tussenpersoon als gids. Tenslotte is hij ook een officieel erkende reisgids en heeft daarvoor zijn eigen website. In dit stadium willen we verder nog geen namen noemen, en kunnen alleen bevestigen dat de opnames in januari in Gambia zullen plaatsvinden. En met dit programma zullen onze gids, en onze stichting maar bovenal het land Gambia een enorme positieve boost krijgen als vakantieland... En dat kan de op dit moment zo enorm slechte economie natuurlijk enorm goed gebruiken. We zijn enorm dankbaar dat wij aan zo'n mooi streven wellicht onze medewerking mogen gaan verlenen.......

IamaGambian.jpg

 

*********

11 december 2014: Een mooie donatie gekregen in de vorm van deze nieuwe verbanddozen. We zijn er erg blij mee we kunnen deze aan de school doneren voor iedere klas één. Dank jullie wel....

 

2014-12-071000u-1.jpg

 

3 december 2014 : Gisteren is de naamswijziging officieel goedgekeurd door het Gambiaanse ministerie van onderwijs.De school heet nu dus officieel Amhen Comprehensive School. Eind deze week zijn alle kinderen en het personeel voor de klas ook voorzien van een nieuw uniform in oranje zwart Het streven om dit alles te bereiken was per 1 december 2014, dus dat is aardig gelukt. En daarop zijn we ivm de GMT begrippen toch wel gepast trots. Nu is er een nieuw TIN nummer afgegeven en kunnen we een nieuwe bankrekening aanvragen voor de school. En nu is het zaak om zo snel mogelijk de naamsborden te plaatsen. Maar de spandoeken daarvoor liggen nog in Nederland. Die nemen we in januari pas mee helaas.

 

 

 

/assets/img/placeholder.jpg 

******

2 december 2014 vandaag ontvingen we weer een update over de bouw van het huis van Biran Faal in Brusubi layout. En het was goed nieuws want ook het dak zit er nu helemaal op. De vloer is opgehoogd en de muren zijn nu ook helemaal klaar. Natuurlijk moeten de muren en de vloer nu nog worden ge egaliseerd aan de binnenzijde van de woning, maar het grootste karwei zit er nu wel op en het huis is erg mooi geworden. Er is heel hard gewerkt en wat is het allemaal snel gegaan. Op 25 oktober heeft Jolanda de eerste steen gelegd, en daarna werden met de hand de muren opgetrokken. Op 1 november gingen we kijken voor het dak, waarmee op 15 november begonnen werd en nu op 2 december is het huis in principe al bewoonbaar....  Hier wat plaatjes..van het nieuwe huis van een gezin wat nu eindelijk weer met elkaar in één huis kan wonen in plaats van verspreid over andere families omdat hun huis niet meer bewoonbaar was.

2014-10-08Dakbeschot01.jpg  2014-11-08Dakspanten.jpg  2014-12-021035u.jpg 

 

2014-12-021032u.jpg  2014-12-021034u.jpg

***********

 

25 november Ook onze tweede student in Gambia heeft vanaf nu de beschikking over een eigen laptop met toebehoren, zodat hij zijn IT Studie kan vervolgen. Mede dankzij onze steun is dit mogelijk gemaakt heel veel succes Modou !

2014-11-251750u-1.jpg

 

**********

 

18 november 2014 : Vandaag ontvingen we het goede nieuws dat we 16 computers gedoneerd hebben gekregen, ze worden helemaal voor ons na gekeken en opgeschoond. Daarna worden ze opnieuw geïnstalleerd met Engelstalige windows erop. En kunnen we ze verzenden naar Gambia. Zo kunnen we in januari in iedere klas drie computers gaan plaatsen. En daarnaast is er natuurlijk ook één voor in de kamer van het schoolhoofd. We gaan nog enkele mensen heel blij maken met een PC, maar die weten het nog niet. dat wordt een mooie verrassing.Dat we hier heel erg blij mee zijn spreekt voor zich natuurlijk.... Nu kunnen de kinderen zich nog beter gaan ontwikkelen en meekomen in het digitale tijdperk. Heel hartelijk bedankt voor deze donatie.. Update: De computers worden volgens de laatste berichten pas in februari 2015 verzonden en gaan dus in mei 2015 door ons uitgereikkt worden als we weer in Gambia zijn.

 

PC.jpg

******

14 november 2014 : Na een week van verzamelen en spullen ophalen voor Marie Joof , onze school in Jalambang en nog wat anderen, was het vandaag weer de grote inpak dag. Alles dozen goed inpakken op de lijst inboeken en insealen in plastic en labelen voor verzending. Maar we hebben het weer gefikst, inmiddels staan de dozen in de auto en morgen gaan ze weg naar Bennie helpt Gambia, u ook die dit voor ons gaat verzenden. En dan kunnen wij alle spullen die erin zijn gepakt weer zelf uitdelen als we in Januari in Gambia zijn.

2014-11-141615u-2.JPG  2014-11-151118u-1.JPG

 

******

24 oktober 2014 : Wat is het mooi om de leerlingen tijdens een bewegingsles met alleen maar "ren spelletjes en dergelijke" te verrassen met echt buitenspeelgoed. Dank je wel Kinderopvang Ukkepuk Zwolle voor deze bijdrage. De kinderen waren er zo blij mee..2014-10-301045au.JPG /assets/img/placeholder.jpg /assets/img/placeholder.jpg

Ook de nieuwe schoolbankjes zijn nu in gebruik zodat in alle drie de klassen schoolmeubilair voorhanden is Hieronder wat foto's van de aflevering met Bert Min van Gambia speelt mee Foundation, de opstapeling in de lege klas en de bankjes die in gebruik genomen zijn. Een hele vooruitgang.

/assets/img/placeholder.jpg /assets/img/placeholder.jpg /assets/img/placeholder.jpg

 

******

25 september : Vandaag heeft Ruth (afdeling Venlo) besloten dat ze toch liever met een organisatie dichterbij haar inzamelwerkzaamheden voortzet. Vanaf vandaag zullen donaties die via haar voortaan binnenkomen dan ook gaan naar een organisatie die eveneens inzameld voor Gambia, maar gevestigd is in Venlo. We streven er met zijn allen naar om dezelfde doelgroep te helpen. En wensen Ruth en haar nieuwe organisatie dan ook veel succes. En danken haar nogmaals voor de werkzaamheden die zij heeft ingezet om onze organisatie te helpen de afgelopen maanden.

******

22 september : Vandaag ontvingen we bericht dat de stroom in Lamin eindelijk was aangesloten. Dat heeft dus enkele maanden geduurd, maar de bewoners waren er heel erg blij mee. Ze konden nu eindelijk licht aan doen in de avonduren. En er was een oude tv op het compound die nu ook gebruikt kan worden.. 

******

11 september : Wow helemaal super en helemaal happy..... Zojuist ontving ik de volgende email:" Beste Amber, U heeft via onze stichting de volgende boeken aangevraagd: 40 (voor)lees of prentenboeken in categorie A (kind) , 40 (voor)lees of prentenboeken in categorie B (kind) en 30 lesboeken in de categorie E (volwassenen:spelling, schrijven, rekenen en engels leren). Het doet ons veel genoegen u het volgende te kunnen mededelen: De boeken staan klaar voor u stichting. U kunt ze ophalen op onderstaand adres etc etc ...mvg Read to Grow."

 

Met de categorie A en categorie B (voor)lees en prentenboeken kunnen we de gambiaanse kinderen leren lezen, en kunnen ze kennismaken met boeken. Met de  categorie E kunnen we de volwassen helpen bij het aanleren van : Spelling, schrijven, rekenen en Engelse grammatica. Op deze manier kunnen we voor alle deelnemende studenten van onze school de benodigde materialen aanbieden om hen te ondersteunen in het aanleren van de basisbegrippen lezen schrijven en taalbegrip en rekenen. Dingen die ze zo hard nodig hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling en kans op ontplooiing.

***************

10 september: Geweldig nieuws ...... Senegal is weer Ebola vrij.. De patiënt was er op tijd bij en heeft het overleefd en heeft inmiddels twee negatiev bloedtesten ondergaan. Hij is dus genezen. Dus het directe besmettingsgevaar voor Gambia is ook geweken.... Dus nu kunnen we echt gaan uitkijken naar onze volgende triop. Nu zullen alle vluchten wel normaal doorgang vinden nemen we aan en wat ontzettend fijn dat de dreiging voorlopig weer weg is vooral onze vrienden en bekenden daar..

***************

9 september: Ik hoor zojuist uit de eerste hand dat de container van Gambia for You vandaag is ingeklaard. Marcoen en ik hebben het samen voor elkaar gekregen dat onze hele 8 kuub, waaronder die enorm grote donatie van Amway ingeklaard is... We hebben wel even wat moeten onderhandelen en moeten schuiven om dit gerealiseerd te krijgen, maar het is gelukt Yeah

Zojuist weer telefoon gehad, de container is helemaal gelost en alle goederen zijn goed overgekomen. Dus Yaya kan aan de bak om de eerste dozen op te halen. Maar de meeste dozen blijven staan tot we er zelf zijn om ze uit te delen in oktober...Hieronder foto's van het uitladen van onze dozen en een deel van onze dozen in de opslag... 

  

***************

31 augustus: Zojuist via onze vrienden van Kledingruilpunt t Varseltje in Varsseveld (www.varsseltje.nl) 150 paar nieuwe teenslippers voor Gambia gescoord en we krijgen er ook nog een doos met 28 kinderparaplu's, 26 strandballen, 26 esprit bandanas en 18 regencapes bij. En dat alles voor een symbolisch bedrag dat we hebben gedoneerd in hun koffie en theepotje, zo kunnen zij weer even vooruit met schenken en wij gaan er veel mensen heel blij mee maken. Dank jullie wel !!!

 

  

 

 30 augustus: Beste mensen, nu het Ebola virus gisteren ook officieel in Senegal geconstateerd is, (het land wat Gambia aan drie zijden omsluit) komt het allemaal wel erg dichtbij ons geliefde Gambia. Zoals jullie allemaal weten hopen wij (van www.Amhen-for-Gambia.jouwweb.nl) half oktober weer die kant uit te vliegen. Zelf nemen wij daarbij onze voorzorgsmaatregelen en persoonlijke hygiëne wel in acht. Helaas is dat voor de lokale bevolking een stuk lastiger. Daarom willen wij een oproepje doen voor materialen die hen in geval van nood, nog enigszins bescherming kunnen bieden. Die kunnen wij dan uitdelen in dorpjes en klinieken daar, zodat men zich nog een klein beetje kan indekken. Daarom zijn wij dringend op zoek naar de volgende producten: Hygiënische handgel en Hygiënische handschoenen. Wie o wie wilt en kan ons helpen hieraan?  Tevens hebben we een Engelstalig info ulletin over Ebola opgesteld en gemaild naar al onze bekenden in gambia met de vraag of zij dit willen verspreiden. De kennis die ze daar hebben is miniem wellicht kan dit bulletin mensen helpen in geval van nood

 

22 augustus: Daar heeft die Henny, als rasechte FC Twente fan vandaag goede zaken gedaan bij de concurrent.... We hebben 40 voetbaltenues gesponsord gekregen. We hebben de shirts en sokken al in huis, de broekjes volgen nog... Daar gaan we een aantal mensen in Gambia heel blij mee maken .... Welke teams gaan dit mooie voorbeeld van de Zwollenaren volgen.... FC Twente zelf bijvoorbeeld?

   

 

  29 augustus: Zo, ook de dozen in depot Venlo staan klaar om verscheept te worden  Vandaag  omt Marcoen Oomen ze daar ophalen. Deze ruime kuub aan goederen gaat disndag de container in en op weg naar gambia in de week daarna. En dan kunnen we ook daar weer verder sparen door met een verse start opnieuw te beginnen met inzamelen.  

  

26 augustus: vandaag kregen van diverse donateurs uit Venlo weer een aantal leuke artikelen zoals nieuwe engelstalige boeken, heeeeeeel veel zakjes zout, een pakket drogisterijartikelen, pillendoosjes en ballen een een complete doos met houdbare levensmiddelen..... allemaal heel hartelijk bedankt

  

20 augustus het regenseizen is nu echt losgebarsten hoor dagenlang regen zonder een echte stop nu valt er weer teveel ineens... Hier eerst wat foto's van Kotu waar de straten heerlijk blank staan.

  

En hieronder wat fotootjes uit Yundum waar als het regenwater gezakt is direct weer aan de wegen verbetering (lees opvullen van de gaten) wordt gewerkt met vereende krachten...

   

 

13 augustus: Over twee maanden zijn we als het goed is weer in Gambia. Daar zal dan zo'n 8 á 9 kuub goederen klaar staan om uit te zoeken en te verdelen.. We zijn gepast trots maar vooral heel dankbaar dat we dat met elkaar hebben mogelijk gemaakt. Jullie als donateurs en wij als coördinators van transport en financier van alle transport kosten naar Gambia. Wat zullen we een hoop mensen hiermee gelukkig gaan maken... Mede namens onze doelgroepen waarmee we geregeld contact hebben zeggen we uit de bodem van ons hart: 

 

Ook in Zaandam wordt hard gewerkt aan het dozen verpakken en verplaatsen richting zee container naar Gambia..

  

 

2 augustus: Zo we hebben ons eigen huis weer terug. En gisteren en vanmiddag in totaal een kleine 8 kuub aan materialen en dozen voor Gambia afgeleverd aan Marcoen van Gambia for you. Dat gaat allemaal de komende week in de container en op weg naar onze goede doelen. We wensen de container een behouden vaart...

   

31 juli: Vandaag ontvingen we de school boekjes allemaal gesponsord door Kiki training & coaching en gebundeld en gedrukt door De Bunschoter. Van alle vier de boekjes : (letters leren schrijven, Engelse woordjes schrijven, sommen in alle varianten en de tafels van 1 t/m 10) hebben we 85 exemplaren en 2 leerkracht exemplaren gekregen wat zijn we hier blij mee... Ze zijn inmiddels over gepakt in bananendozen en dankzij de snelle service van De Bunschoter kunnen ze toch nog mee met de volgende verzending aankomende week.Zodat we ze kunnen uitdelen tijdens ons bezoek in oktober. Dank jullie wel Kiki training & coaching en De Bunschoter voor jullie medewerking en sponsoring. We zijn er echt enorm blij mee.

  

22 juli: Vannacht nog wat foto's uit Gambia ontvangen: Van de school en ja ook de metselaar is begonnen met het stucwerk van de schoolmuren

  

  

17 juli :De voorbereidingen op de volgende trip en onze toekomstige emigratie zijn begonnen. De prikken zijn weer binnen vier stuks dit keer, Hepatitis A+B herhaling, Rabiës, Buiktyfus en Meningitis en een nieuwe cholera stempel. Vorige keer hadden we Hepatitis A+B, DTP en Gele Koorts. En dan volgende week weer herhaling Rabiës inenting .. en Mijn Titer B moet worden bepaald en evt opnieuw geprikt en dan nog Mantouxtest en BCG enting ....we worden nog eens lek geprikt.. Gelukkig helpt het om erger te voorkomen zullen we dan maar denken.. De arts die we inmiddels bij zijn voornaam mogen noemen en waar we zelfs de gsm van hebben gekregen voor noodgevallen, woont sinds gisteren hier bijna om de hoek dus dat scheelt . Ook hebben we de Amhen T shirts zijn binnen, ze vallen nogal groot uit maar zijn wel leuk

 

 

16 juli Weer even een update want er zijn heel veel nieuwtjes te vertellen. Allereerst zijn de dozen die we verscheepd hadden aangekomen in Gambia en op op maandag 14 juli op de plaats waarvoorze gepland waren uitgedeeld, we hebben er hele mooie en dankbare reacties op gekregen. Daarnaast is sinds twee weken ook een tussenpersoon in Limburg voor ons actief met het aanschrijven van bedrijven en lobbyen voor donaries of hulpgoederen en deze dame Ruth van de Laak is haar naam doet daar hele goede zaken. We zijn dus heel blij met haar hulp, welkom aan boord Ruth !!! Inmiddels is onze eerste student deze week aan zijn cursus begonnen met een gloednieuwe laptop door ons geschonken (net als de cursus) we wensen Yusupha succes ...

    2014-07-14-22-02-u.large.jpg

                                                                     

Ook kregen we het geweldige bericht dat we via Amway Nederland maar liefst 3900 flessen shampoo gesponsord krijgen. We zijn nu hard aan het nadenken hoe we dat zo voordelig mogen in Gambia gaan krijgen aangezien de transport kosten redelijk hoog zijn. En we hebben een nieuwe Lerares op ons schooltje haar naam is Arama en ze gaat ons volgend schooljaar helpen als Modou op cursus gaat. Ook de meisjeuniformen zijn nu klaar alleen de logo's moeten er nog op .En de loombandjes komen langzaam maar zeker binnen.

    

Verder hebben we van een Islamitische gemeenschap in Zaanstad een geweldig aanbod gekregen. Zij gaan in het kader van de Ramadangift geld inzamelen om voor ons schooltje een toiletgebouwtje en een drinkwateraansluiting te regelen. Dat is dus echt geweldig nieuws.. Daarnaast is er van een particulier een groot bedrag geschonken dus die naam kan weer op de sponsorpagina worden bijgeschreven. Ook hebben we via Janny Lantinga maar liefst 800 (ipv 400) kindertandenbostels gekregen voor ons Hygiëne project in gambia dus dat is ook heel mooi nieuws. Foto's volgen zo snel mogelijk..

  

24 juni Wat een dag hebben we vandaag beleefd. Vanmorgen kregen we als eerste een aanbod dat er twee camera's beschikbaar komen voor ons helemaal uit Limburg. Daarna kregen we een sponsoraanbod van mensen die voor ons 85 reken boekjes en 85 schrijfboekjes wilen laten drukken. Echt geweldig dus. Verder ben ik begonnen met allerlei school sheets, kleuren, letters, cijfers, tafeltabellen. En als laatste een doos vol met eetlepels die door de postbode werd gebracht. Dat zijn nog eens een flink aantal stappen in één dag. Helemaal happy dus.

  

*********

7 juni Na de succesvol opgezette loomactie waarbij er door heel nederland heen mensen armbandjes aan het loomen zijn die wij in oktober in Gambia kunnen uitdelen aan de kinderen hebben we gisteren een nieuwe actie gelanceerd. We zoeken mensen die een tandenborstel, een tube tandpasta en een eetlepel willen sponsoren en opsturen. Zodat we ook deze kunnen gaan uitdelen en tegelijk een projectles over persoonlijke hygiëne aan vast willen knopen. Binnen korte tijd zijn ons al 400 tandenborstels beloofd. Wow daar zijn we blij mee hopelijk komen er ook zoveel lepels en tubes tandpasta.

*********

4 juni Even spieken naar het jongens schooluniform voor de Amhen Nursery School in Lamin Medina. Ons model is Seisaho, het neefje van Yaya Manneh onze goede vriend en contact in Gambia. Is het geen snoeppie?

 

*********

3 juni Vandaag hebben we een internetactie gelanceerd waarin we hebben gevraagd of mensen / kinderen voor ons armbandjes willen gaan loomen in rood wit blauw of in oranje zwart. Juist de nederlandse vlag en de kleuren van het schooluniform. Nu loomen zo populair is sloeg deze actie direct aan en werd overal gedeeld. We zijn heel benieuwd hoeveel armbandjes we straks kunnen meenemen naar gambia om uit te delen. Geweldig dat jullie allemaal zo enthousiast zijn.

 

***********

21 mei Vandaag kregen we weer wat fotootjes van Yaya opgestuurd uit Gambia waar hard aan het naaien van de nieuwe schooluniformen wordt gewerkt. De kleermaker is nu bezig met de broekjes voor de jongens:

                  

16 mei: Vandaag heeft ons contact in Gambia Yaya Manneh, de stof en andere materialen voor de nieuwe schooluniformen gekocht. Dat deed hij natuurlijk in Gambia zelf. Hij heeft ook de kleermaker betaald. En dus gaat deze nu beginnen aan het naaien van alle schooluniformen voor de Amhen Nursery School. We zijn benieuwd naar het resultaat.....

  

 

***************

10 mei: Hier nog wat foto's van een project dat ook door onze organisatie betaald is: De werkzaamheden om een nieuw dak op een rijtje huizen in Brusibi Layout te leggen voor de regen komt. Er is hard gewerkt, zowel de balken als de dakbedekking zijn vervangen. En nu kunnen ze weer met droge voeten de regentijd in.. 

   

****************

6 mei: Dit worden de jurkjes voor de meisjes van het schooluniform. En zo worden ook de blouses van de jongens en dan een zwarte kniebroek eronder. We hebben de prijsopgave van de kleermaker zojuist binnen gekregen. Voor ieder schooluniform inclusief de arbeid voor het naaiwerk, alle stof en alle fournituren die nodig zijn is hij tot een prijs gekomen van € 5,30 per stuk. Dat is dus ongelofelijk veel goedkoper, dan dat we hier in Nederland de uniformen hadden laten maken.

 

******************

5 mei : Vanmiddag had ik een lang telefoon gesprek met onze tussenpersoon in Gambia, Yaya Manneh. Het was fijn om zijn stem weer even persoonlijk te horen das toch leuker dan email. Hij was bij hetschooltje met de kleermaker die de maten van de kinderen kwam opnemen voor de nieuwe schooluniformen. Ook heeft hij even de stand van zaken doorgesproken met me en wat foto's gestuurd van de projecten nieuwe deuren en de aanleg van elektriciteit. Ook wordt er in Brusubi Layout gewerkt aan de reparatie van het dak boven een rij huizen, zodat ook deze mensen droge voeten kunnen houden in de regentijd. Nu gaan de schooluniformen dus nog genaaid worden voor de kinderen van de Amhen Nursery School en daarnaast sponsoren we nog een leerling uit Brusubi Layout. 

We zijn er best trots op dat dit al in een maandje tijd allemaal geregeld is en dat zonder financiële sponsoren, dus allemaal uit eigen budget. Daar is wel een flink wak ingeslagen inmiddels, dus nu gaan we kijken of er nog genoeg budget is om ook al de schoolbanken te kunnen bestellen. Daar hebben we zo'n 1000 euro voor nodig. Jolanda heeft vandaag in Zaandam weer hard haar best gedaan en spullen verkocht op de vrijmarkt. Ook dat budget komt weer ten goede aan onze organisatie. De eerste twintig dozen met hulpgoederen staan klaar voor verzending en inschepen en zijn ook al aangemeld. Even kijken in welke container ze mee kunnen nu. En dan kunnen ze op weg naar Gambia.. Ik wilde dat wij zelf mee konden daarheen...

                                  

******************

4 mei : Gisteren was een goede dag, We hebben weer het nodige mogen ophalen om te versturen naar Gambia. Waarmee heel blij mee zijn, zeer zeker met de medische producten die erbij zaten. Daar gaat het ziekenhuis erg blij mee zijn !! De kleding en dergelijk wordt vandaag nog uitgezocht en ingepakt want ergens deze weken gaan we weer een lading spullen naar het depot brengen. Gisteren is er ook een flink bedrag overgeboekt naar Gambia om een dak van te herstellen op de Brusubi Layout. Daar is een rij huizen met een zeer slecht (lekkend) dak. En dat kan nu nog even voor de regentijd losbarst hersteld worden. Zodat deze mensen in hun eigen huis kunnen blijven en niet op zoek moeten naar vervangende woonruimte voor die periode. Ook mochten we een financiële sponsor verwelkomen en dat is altijd fijn.

*******************

2 mei: Zojuist een bestelling binnen gekregen die we in oktober meenemen naar Gambia voor ons schooltje. Geleverd door www.Heutink.nl en mogelijk gemaakt door een sponsor. Inhoud: Knutselpapier, 12 schaartjes, 300 vel karton, 9 liter vingerverf, 6 prikpennen en kussens, 1 liter lijm, 6 lijm potjes en kwastjes. We hadden al kleurpotloden en stiften voor hen. Dan kunnen de kinderen ook een beetje aan het knutselen werken, want dat hoort er tenslotte ook bij op een kleuterschooltje in onze ogen. 

**************** 

1 mei: Ons nieuwste project voor ons schooltje is het verkrijgen van nieuw goed schoolmeubilair. Natuurlijk laten we dit maken in Gambia zelf via bemiddeling van de stichting Gambia speelt mee. Zo is het geld dat we investeren ook in het land zelf besteed wat natuurlijk beter is. Bovendien hoeven we het dan niet te verschepen wat ook een aanzienlijk bedrag scheelt. Dat dit geheel een flinke kostenpost zal worden mag duidelijk zijn. We gaan voor het meubilair wat je ziet op de foto. We zullen 19 van deze bankjes nodig hebben. Zij kunnen worden gefabriceerd en afgeleverd voor nog geen 50 euro per stuk.

Aan ieder bankje zullen dan drie leerlingen plaats nemen. En dan kunnen zij eindelijk op een normale manier hun onderwijs volgen en taakjes maken. Wilden jullie ons toch al helpen, maar zochten jullie nog een tastbaar sponsorproject? Nou een beter voorbeeld kan ik niet geven. Voor een donatie van 50 euro kunnen jullie voor drie van deze kinderen een schoolbankje schenken. En dat kan ook een gezamenlijke donatie zijn natuurlijk. We hebben in totaal zo'n 1000 euro nodig om alles te regelen, dus als er een paar mensen zijn die zeggen ik wil wel zo'n bankje doneren dan horen we het graag. We zullen daar zeer blij mee zijn.

*****************

26 april: We zoeken nu nog specifiek naar een of twee sponsoren die voor ons een kleine 2000 -2500 zwart wit kopietjes zal willen maken. Hiervan maken wij dan 50 taal en 50 rekenboekjes voor de school. Daarnaast zoeken we nog jongenskleding voor 1 en 3 jaar, heren ondergoed maat M en dames ondergoed maat M en XL, slippers en schoenen, verbandmiddelen, engelstalige boekjes, spellen zonder tekst, kinderschaartjes, verfkwasten, flesjes verf van de Action, oude rekenboekjes met rijtjes sommen en vooral financiële sponsoren die ons met een (evt klein) bedrag kunnen helpen om de laatste schoolspullen te kopen en bij te dragen in de verzendkosten voor het verschepen. U kunt uw bijdrage overmaken op: bankrekening: NL91 INGB 0792 5491 04 tnv AME van der Ven ovv donatie AmHen for Gambia. Ook hebben we gisteren een kleine € 130,- verdiend met verkopen op de vrijmarkt. En daarvan is weer een klein bedrag omgezet voor de aankoop van de volgende spullen voor het schooltje:

**********************

17 April: Zo we zijn op de goede weg denk ik. op onze laatste vakantiedag in Gambia hebben we een bedrag aan contant geld gegeven, een fiets gekocht, wat balen rijst  gegeven en daarna zijn we naar huis gevlogen. Daar hebben we onze organisatie verder opgezet. In Nederland hebben we al heel wat hulpvragen gedaan en zijn we gestart met het inzamelen van de eerste hulpgoederen. En hebben we hier en daar vragen voor specifieke hulp doelen uitgezet. Nu zijn we twee weken thuis en hebben inmiddels € 555,- naar Gambia overgemaakt.

Dit geld zal worden besteed aan: schoolkosten voor onze adoptie student, een bijdrage aan iemand die bezig is om rap artiest te worden, nieuwe houten deuren voor het schooltje en de aanleg van elektriciteit voor het schooltje en de omringende compound. En een deel is ook gegaan naar het project van een andere stichting waar we op verzoek van Yaya Manneh ook een donatie hebben gedaan.  Zij zijn bezig met het opzetten van een ander schoolproject in Gambia. Ik denk dat we met Amhen for Gambia op de goede weg zijn. Natuurlijk kunnen we zeker financieel, nog heel wat hulp gebruiken. Denk u ook nog eens aan ons.

*****************

15 april 2014: vandaag kregen we de bevestiging van ons volgende bezoek aan Gambia. Zoals het er nu uitziet vliegen we in oktober aanstaande weer naar Gambia voor een aantal weken. Via onze reisblog kunnen geabbonnerden onze verhalen natuurlijk verder volgen. Ook hebben we nu een facebookpagina te weten AmhenforGambia. Ook daar kunt u ons blijven volgen. En zo hopen we onze naamsbekendheid te vergroten wat hopelijk weer meer financiële sponsoren op zal leveren.

************************

11 april 2014: Update Gambia: Zo we zijn alweer tien dagen terug uit Gambia en hebben al veel stappen gezet voor de foundation. De naam is bekend geworden: Amhen for Gambia. Nu zijn we nog op zoek naar een notaris die ons voor een schappelijk bedrag de akte wil laten passeren. Nog mooier zal het natuurlijk zijn als de notaris dit wil schenken bij wijze van sponsorbedrag . En zodra de akte gepasseerd is, kunnen we bij de belastingdienst de ANBI status aanvragen. Maar onze eerste prioriteit ligt bij financiële hilp in Gambia dus evt moet de stichtingsakte nog maar even wachten.

De eerste 100 flyers zijn inmiddels al particulier verspreid. Ook hebben we al diverse potentiële zakelijke sponsors benaderd. De één succesvoller dan de ander, maar we laten ons niet ontmoedigen. De eerste particuliere hulpgoederen beginnen inmiddels binnen te komen. Dus nu de gelden nog. De keuzes voor de schooluniformen zijn gemaakt en zulen voor ons in Gambia genaaid worden. Een particuliere sponsor betaald de helft van de stofkosten. We zoeken dus nog een sponsor voor de helft van de stofkosten.

De jongeren van Traject Begeleid Kamer Training RIBW uit Zwolle hebben ons een aantal vuilniszakken met kleding toegezegd. Eveneens dank daarvoor. Ook hebben we inmiddels een bankrekening geopend waarop donaties gestort kunnen / mogen worden. ( NL91 INGB 0792 5491 04 tnv Mw AME van der Ven te Zwolle. onder vermelding van: Donatie Amhen for Gambia .)  En nogmaals dat hoeven echt geen wereldbedragen te zijn, (mag natuurlijk wel ) maar elke euro is er immers één. We hebben inmiddels ook een kleine 100 zakjes met daarin 6 verschillende soorten groentezaden per zakje in huis (gesponsort ) .

De website: http://Amhen-for-Gambia.jouwweb.nl is bijna klaar. Ook het aanmaken van de faceboekpagina gaan we dit weekend nog regelen. We hebben in Gambia al mensen benaderd van de stichting: "Gambia speelt mee" voor gesponsord schoolmeubilair, maar dat gaat hen dit jaar helaas ook niet meer lukken. Dus we moeten nog weer verder op zoek naar sponsoring daarvoor. Tevens is het de bedoeling dat we eind april het totaal bedrag benodigd voor de aanleg van elektriciteit in de Amhen Nursery School én de Medina daaromheen overboeken. Dit komt ook via een sponsoring. En wij vinden dat één van de belangrijkste voorzieningen om mee te beginnen. Al met al hebben we dus al een heleboel bereikt de afgelopen week en we gaan vol frisse moed door. Dit is het nieuwe logo voor de organisatie:

 

***************

4 april 2014 : We zijn druk aan het mailen geweest met onze school in Gambia, wat het stappenplan   wordt om het uiteindelijk tot een deugdelijk en veilig en schoon schoolgebouw, met meubilair stroom water en sanitair en goed school materiaal te maken. Tevens heb ik de de taalgidsen Nederlands- Mandinka besteld en de vertaallijst via internet gedownload. Dus kan ik gaan starten met het aanleren van deze mooie taal die de studenten daar spreken. Uit de huidige staat van onze Nursery School blijkt dat het nodige werk eraan nog wel nodig is.