Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Sponsoring Programma

Sponsor een gezin of schoolopleiding van een kind 

 

Slechts de helft van de Gambiaanse volwassenen heeft een schoolopleiding genoten. De  meeste volwassenen kunnen dus niet goed lezen, rekenen of schrijven. Met het hoge werkeloosheidspercentage in Gambia , wordt het dus vrijwel onmogelijk een baan te vinden waarmee zij zich kunnen onttrekken aan de armoede waarin ze leven. Momenteel bedraagt de jeugd onder de 14 jaar ruim 75 % van de bevolking. Ook daarvan gaat ruim een derde nog steeds niet of slechts zeer kort naar school, want ook hum ouders kampen met geldgebrek. Dit moet veranderen. Daarom hebben we een kleinschalig sponsoring programma opgezet.

 

We proberen daardoor via eigen sponsoring een aantal kinderen naar school te laten gaan. Onze middelen zijn echter beperkt, en het aanbod van kinderen is schrijnend groot. We hopen dus op meer mensen die de opleiding van een schoolkind willen ondersteunen. Zo blijven minder kinderen verstoken van onderwijs, en kunnen toch naar school gaan. We maken ter plaatse een zorgvuldige afweging welke gezinnen, of scholieren wij kunnen en willen opnemen in ons sponsorprogramma. De hieronder genoemde personen zijn in ons sponsorprogramma opgenomen of wachten nog op een sponsor.

 

 Daarom zoeken we dus nog enthousiaste sponsoren. Hieronder staan de namen, foto's en wat informatie over de kandidaten. U kunt daarbij ook zien waarvoor we sponsoring vragen. Daar de schoolkosten soms variabel zijn, variëren ook de sponsormaand bijdragen. Naast schoolsponsoring bieden wij voor al de getoonde kinderen ook de mogelijkheid, om het gezin waarin zij opgroeien te sponsoren met een vast bedrag per maand van € 25,- voor voedsel. Voor dit geld kan het gezin 25 kilo rijst, wat aardappelen en groenten, olie en een zak uien kopen. Dat zijn de basis benodigdheden voor de maaltijden in Gambia.

 

 U ontvangt een door partijen ondertekende sponsorovereenkomst, waarin alle onderlinge afspraken zijn opgenomen. U kunt uw bijdrage in halfjaarlijkse of maandelijkse termijnen voldoen. Per half jaar ontvangt u van ons een factuur. Gaat u een sponsoring aan dan krijgt u van ons ook geregeld informatie, updates en foto's omtrent het kind / de student of het gezin dat u sponsort. Mocht u naar Gambia reizen en het kind / de student of gezin willen bezoeken kunnen we dat doorgaans in overleg wel regelen. Want wat is nu leuker dan persoonlijk contact kunnen maken. Heeft u interesse om een schoolkind, of gezin financieel te gaan sponsoren, neem dan eventjes via de email contact op voor meer informatie. 

 

Wilt u één van deze kandidaten gaan sponsoren, bespreken we vooraf natuurlijk exact met u, welke kosten u wel of niet wilt gaan dragen. U gaat een sponsorcontract aan voor een minimaal één heel jaar. Maar we hopen natuurlijk dat u de kinderen langer onder uw hoede wilt nemen. Want zodra uw bijdrage wegvalt, valt voor hen wellicht de mogelijkheid om naar school te blijven gaan ook direct weg.

********** 

 

Het gezin Jatta uit Brufut heeft vier kids. De broers Almamy (19-02-2010) en Omar (03-03-2012) en zusjes Sarjo (25-12-2014) en Amber (1211-2016).  De papa was langdurig ernstig ziek, en verloor daardoor zijn  vaste baan. Het gezin belande in een zeer slechte financiële situatie. Daar krabbelen ze nu langzaam uit want papa kan af en toe weer wat werken. Maar voor naar school gaan en fatsoenlijk eten, is nauwelijks budget. Hiernaast ziet u de vier kindjes, Dit gezin heeft momenteel 1 sponsor die alle schoolsponsoringen en de gezinssponsoring doet. Zij heeft echter aangegeven dat dit totaal bedrag per maand teveel wordt. We zoeken dus echt hard naar een extra sponsor die in dit gezin wilt bijspringen. Die kan kiezen om het gehele gezin te sponsoren met levensonderhoud voor € 25,- per maand, of om één of meer kindjes te sponsoren met schoolkosten voor € 10,- per kind per maand. Wie wil deze familie een eindje op weg helpen en tevens hun huidige sponsor iets ontlasten? Bent of weet u iemand die dit gezin kan en wil helpen, dan hoor ik dat graag.

         

             ************                                          

De zusjes Fatoumata (26-01-2013) en Hawa (05-07-2015) Trawally uit Brusubi krijgen al snel een baby brusje. Hun ouders hebben geen  opleiding en daardoor ook geen baan.Het gezin woont in bij Oma, die hen net genoeg te eten geeft om in leven te blijven, maar hen verder niet wil helpen. Dus konden de meisjes vanwege geldgebrek niet naar school en dreigen zij in dezelfde situatie als hun ouders terecht te komen. Inmiddels is er voor één jaar een schoolsponsor voorhen gevonden. Dezed betaald een jaarlang € 30,- per maand. Maar daarna valt die weer weg. En daarmee dus ook de mogeliojkheid om op school te blijven. Dus ook hier zoeken we dringend een nieuwe sponsor. Voor € 30,- per maand kunnen zij samen naar school,inclusief uniformen, boeken, schoentjes, rugzak, reisgeld en een lunch. De huidige sponsor betaald voor schooljaar 2018 /2019 deze kosten. Wij zijn daar natuurlijk SUPER blij mee , maar voor de schooljaren daarna zoeken we dus weer een nieuwe sponsor, die deze twee prachtige meisjes op weg wil helpen naar een waardevolle toekomst.  Wij horen het graag. 

************* 

Abdel Aziz Janha (geboren 26-09-2006)  woont bij zijn papa Sarjo, sinds zijn moeder hen heeft verlaten om met een ander te trouwen. Ze proberen samen alle eindjes aan elkaar te knopen. Sarjo doet dat door middel van taxiritjes .Abdel Aziz is een enorm goede leerling die super cijfers haalt op school en enorm trots is op "zijn" Pa.  Zijn grootste angst is dat papa de school echt niet meer kan betalen.. Gelukkig hebben we een schoolsponsor voor Abdel Aziz gevonden, zodat hij voor nu gewoon nog naar school kan. Voor Sarjo zelf zoeken we nog een gezinssponsor. Heeft u interesse om dit éénoudergezin te sponsoren, laat het ons dan even horen. We helpen u graag verder. 

 

                                                                  , **********

De volgende kandidaten vormen wederom een éénouder gezin. De naam van de moeder is Naba Jatta (16-06-1992). Zij is de moeder van dochter Anna (14-08-2009) en zoon Philipp (29-07-2012). en diochyter Esme (16-07-2018)  Naba leefde in Brufut onder zeer slechte omstandigheden zonder haar kinderen in een éénkamer woning zonder water of elektriciteit. Haar kinderen woonden elders doordat zij hen niet kon verzorgen.  Zij worstelde al om zichzelf in leven te houden.  Wij hebben haar daarom drie jaar terug naar school gestuurd om een vak te leren .Sinds haar diplomeren woont ze in een huis van onze foundation.  Daar hebben de mama weer met haar kinderen kunnen herenigen. Iets wat we enorm belangrijk vonden. Ze raakte zwanger , maar is gestart om als zelfstandig kapster en nagel /makeup styliste een beetje bij te verdienen. Maar nog niet genoeg om haar kindjes naar schoolte laten gaan. Vandaar dat ze in ons sponsorprogramma opgenomen zijn. Zij worden als gezin al  gesponsord voor de kosten van levensonderhoud. Sinds januari 2018 hebben wij ook een sponsor gevonden voor € 15,- per maand die zorgt dat Anna naar school kan met alles wat daarvoor nodig is. Voor de kleine Philipp zoeken we eveneens een schoolsponsor voor een bijdrage van € 15,- per maand. Zodat ook hij straks op een goede manier zijn opleiding kan volgen.  Heeft u interesse hem te sponsoren dan horen we dit graag. 

*********** 

 

 

En dan is er het gezin van Baraka en Fatoumata Drammeh en hun dochtertjes Amber (06-05-2015) en Ester (15-03-2017) Zij kwamen, toen ze hoogzwanger van Ester waren, door een familieruzie op straat te staan. We vonden gelukkig snel een gemeubileerd huisje voor hen, maar dat huisje is voor Gambiaanse begrippen erg duur. Een aantal maanden later verloor Baraka bovendien zijn vaste baan en zit sindsdien al zonder inkomen. Zij werden voor hun huur en eten gesponsord.  Maar de sponsoring voor de huur is inmiddels opgezegd, dus dreigen zij hun woonruimte opnieuw te gaan verliezen. ER wordt drastisch gezocht naar een goedkopere woning,maar okk daar is sponsoring voor nodig.  Voor de scholing van de kleine Amber hebben we inmiddels een sponsor gevonden. Maar straks gaat ook Ester naar school en voor haar zoeken we ook nog een sponsor. Mocht u interesse hebben om de huur van dit gezin of de school van hun jongste dochter te gaan sponsoren dan horen we dat graag. Doe ons een berichtje en we vertellen u alle ins en outs. 

 

 

**************** 

Wilt u een van deze kinderen, of gezinnen sponsoren, neem dan even via email contact op met Amber en wij gaan samen eens kijken wat we kunnen regelen. Denknooit ik kan te weinig geven, want vergeet niet dat iedere euro een enorm verschil kan maken voor deze mensen. En bij deze alvast heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en hulp. Het is hard nodig !!

 

Iedere euro telt en kan een wereld van verschil maken voor deze mensen !!!!!