Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Doelstelling en Werkwijze

 

Doelstelling:

 

Door middel van sponsoring van gelden en inzameling van hulpgoederen, trachten wij op directe kleinschalige wijze, zelfgekozen projecten in Gambia te ondersteunen. Als basis voor onze hulp kozen we bij aanvang voor scholing van zowel jonge kinderen als studenten. Inmiddels hebben we op een breder vlak diverse andere projecten ernaast opgestart, zoals u in de titelbalk kunt zien. Wij verrichten al deze activiteiten, op basis van vrijwilligheid, zonder enig winstoogmerk, persoonlijk en rechtstreeks, zonder tussenkomst van derden. Daardoor houden we zelf direct controle op de uitvoering van de plannen en verdeling van gelden en goederen.

 

Onze werkwijze:

 

Wij geloven dat de kinderen van nu, op latere leeftijd het verschil kunnen maken. Zij kunnen gaan werken aan de broodnodige ontwikkeling van het land. Daarom starten wij vanuit de hulp aan de kinderen. Wij proberen te helpen bij het aanbieden van een goede basisopleiding in een schoon, veilig en gezond schoolgebouw, met een goed onderwijs niveau, dat wordt gegeven op verantwoorde educatieve wijze door bevoegd onderwijzend personeel. We ondersteunen scholen door ze te voorzien van leermiddelen, maar ook door het aanbieden van sport- en spelmaterialen, lees-en prentenboeken en knutselmaterialen. Ons streven is dat in de nabije toekomst al het onderwijs kan worden gegeven in goed onderhouden gebouwen, voorzien van stromend water, met goede toiletten en elektriciteit en een nette veilige afgesloten buitenspeelplaats. Naast onderwijs vinden wij sport en spel en creatieve ontwikkeling ook heel belangrijk.  Door ook die middelen te verstrekken trachten we op onze projecten dus betere mogelijkheden te bewerkstelligen.

 

Wat hebben we al bereikt:

 

 Door onze tussenkomst zijn enkele schooltjes de afgelopen tijd voorzien van nieuwe schoolbanken, schooluniformen, educatieve - , creatieve-, sport- en spel materialen en administratieve middelen. Ook maakten we een start met het aanleggen van een schoolbibliotheek, werd er een generator voor een school aangeschaft. Kreeg een school stromend water en elektriciteit, en hebben we bijgedragen aan het opleiden van leerkrachten.  Er loopt een sponsoring programma waarmee we tot nu toe twaalf schoolkinderen en drie studenten ondersteunen. We hebben een goed lopend "Grow what you eat" moestuinproject,  en een " Wash and Polish for your health "gezondheidsproject. We ondersteunen een ziekenhuis en een Moeder en Kind Kliniek , hebben voor een Gambiaanse school een Nederlandse zusterschool gevonden,                                                                                                                                                                                                                            Daarnaast ondersteunen we diverse families van onze schoolkinderen in de compounds in Brufut, Bansang-Fuga, Jalambang, Brusubi en Kotu. Dit doen we door het verstrekken van hulpgoederen, geregeld aanvullen van de voedselbehoeften, betalen van schoolkosten, het ondersteunen / repareren van muren en daken van woningen en eventueel de aanleg van water, sanitair en elektriciteit waar mogelijk. Tevens proberen we de mensen zonder inkomen, op verschillende manieren vooruit te helpen. Bijvoorbeeld door hen een vak te (laten) leren, of te begeleiden daar naar toe door bijv. het aanleveren van verkoopmaterialen, zodat ze met een beetje hulp een eigen inkomen kunnen genereren.

 

 

  Door deze kinderen en (jong) volwassenen een eerlijke kans te bieden, creëren we met elkaar op kleinschalige wijze een betere toekomst. En helpen we de mensen daar soms een stukje vooruit, daar een steuntje in de rug te kunnen en mogen geven,. Dat proberen we te doen, vanuit respect voor de Gambiaanse manier van leven. Dus niet door de mensen aan het handje mee te leiden, maar door over en weer kennis, hulp, mogelijkheden en samenwerking te delen. Zodat men uiteindelijk op weg kan naar een zelf voorzienende toekomst.

 

Wellicht wilt u ons daarbij ook een handje helpen?  Dat kan op diverse manieren en weet dat vele dankbare glimlachjes zullen uw beloning zijn. Natuurlijk houden we u update over de ontwikkelingen.

Alvast hartelijk bedankt !