Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Tijdelijke Actie...

2018-03-01:  Ik reis over 9 weken weer naar Gambia. Eén van de activiteiten die we daar ontplooien is ons Hygiëne project. Daarmee leren we de kinderen dat sporten, goed eten en jezelf (lichaam en tanden) verzorgen heel belangrijk zijn. Een heel belangrijke les, want helaas ontbreekt het aan deze zaken nogal eens in Gambia. Dit keer ga ik ook weer naar een school en ik organiseer daar een sportdag voor alle 200 leerlingen. Tussen door krijgen de kinderen wat te eten en drinken en we sluiten de dag af met een gezamenlijke warme maaltijd met pasta,vlees en groente, iets wat in Gambia helaas ook niet iedere dag beschikbaar is.

Alle deelnemers krijgen natuurlijk ook een prijs. Dit jaar bestaat die uit een medaille, een stuk zeep, een tube tandpasta en een tandenborstel. Bovendien laten we de materialen waarmee de sportdag is georganiseerd, zoals gebruikelijk op de school achter als buitenspeel materiaal. Ik ben al een heel eind met alles bij elkaar verzamelen, maar daar deze school een kleine 200 leerlingen heeft heb ik nog niet genoeg. Dus wie o wie is bereid ons te helpen door het doneren van enkele stukken zeep en / of enkele tubes tandpasta en / of enkele tandenborstels?

U mag de goederen opsturen naar ons, maar gezien de verzendkosten, is het wellicht een beter idee om een financiële donatie op rekening: NL91 INGB 0792 5491 04 van A v/d Ven, Amhen for Gambia Foundation te storten ovv sportdag mei 2018. Daarmee haal ik dan in één keer allemaal dezelfde artikelen. En is er geen onderling verschil. Ik zal heel blij en dankbaar zijn als jullie me nog een beetje willen meesponsoren,want al met al is dit weer een dure aangelegenheid aan het worden. Maar we gunnen het deze kindjes zo enorm, dus daarom durf ik te vragen. Iedereen alvast bedankt voor het doorgeven, en natuurlijk helemaal voor de donaties die we hopen te mogen ontvangen.

                                                            *****************

 

september 2017: De afgelopen drie weken heeft Truus Vaesen met de hulp van Wilma Geerlings en Evelien Steeghs, gezamenlijk honderden Vietnamese loempia's gemaakt en verkocht. Mijn collega Truus had deze actie opgestart, in het kader van de dag van de gastouder waarvoor ze ieder jaar een actie doet. En dit jaar had ze als goed doel, gekozen om speciaal onze foundation te willen helpen met een financiële bijdrage. De actie is een enorm succes geworden en ze heeft dus in totaal het geweldige bedrag van      € 1040,- opgehaald voor onze foundation:

 http://Amhen-for-Gambia.jouwweb.nl.

 

Wij zijn er helemaal stil van, wat een geweldig bedrag en wat kunnen we daarmee weer veel doen In Gambia. We verzekeren iedereen die hieraan heeft meegewerkt, iedereen die loempia's heeft gekocht en de mensen die zonder te kopen een bedrag gedoneerd hebben, dat iedere euro een goede bestemming zal krijgen. In november reizen wij persoonlijk weer naar Gambia en zullen goed bekijken waaraan we dit mooie bedrag kunnen gaan besteden. Natuurlijk zullen we dat achteraf nog laten weten.

 

Truus, Wilma en Evelien jullie hebben de afgelopen weken urenlang in de keuken gestaan om ons te helpen. Helemaal geweldig, er rest ons slechts dit te zeggen : Heel veel respect en dankbaarheid zijn jullie deel. En namens de Gambiaanse bevolking kunnen we jullie zeggen: "Abaraka Bake"

En dan hadden we nog onze eigen zomer / najaars actie die nog wel steeds doorloopt. Er zijn nog steeds setjes te bestellen. Wel zijn ze inmiddels allemaal al naar Gambia verzonden, dus ik kan ze u niet meer leveren voor eigen uitdeelacties in Gambia.:

 

Onze Actie :

 

We hebben dit keer weer een actie voor de schoolkinderen bedacht. We proberen hen op een leuke speelse manier een aantal skills aan te leren. Daarvoor hebben we een aantal artikelen gevonden. Onder andere deze sets rekenkralen, waarmee de kinderen leren samen te werken , hun fijne motoriek te trainen, sorteren, kleuren, tellen en met de kaarten erbij zelfs hun reken vaardigheden kunnen oefenen. Wij konden een hele grote voorraad van deze setjes voor slechts € 0.50 per set aanschaffen.

 

Nu willen we in deze actie iedereen vragen om mee te doen en ons te helpen. Als u € 6,- stort op NL 91 INGB 0792 5491 04 tnv AME v/d Ven ovv rekenactie, helpt u tot wel 40 kinderen, ( namelijk steeds een hele klas waar tot wel 40 of meer kids inzitten) aan 10 setjes rekenkralen en deelt u 1 € mee in de verzendkosten. 

 

Wij gaan deze in november persoonlijk in de klas uitdelen op zoveel mogelijk nurseryscholen. We hopen hiermee zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken om hen de kans te bieden om al deze skills te kunnen gaan aanleren. U doet toch ook mee? We hebben inmiddels zo'n 150 setjes verkocht, maar er zijn er nog genoeg op voorraad (wel al op weg naar Gambia), dus we hopen op veel animo en vele donaties te mogen ontvangen. Met vriendelijke groeten, Amber namens http://Amhen-for-Gambia.jouwweb.nl/