Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Sponsoring Programma

Sponsor een kind, een gezin of schoolopleiding van een kind of student 

 

Slechts de helft van de Gambiaanse volwassenen heeft een schoolopleiding genoten. De  meeste volwassenen kunnen dus niet goed lezen, rekenen of schrijven. Met het hoge werkeloosheidspercentage in Gambia , wordt het dus vrijwel onmogelijk een baan te vinden waarmee zij zich kunnen onttrekken aan de armoede waarin ze leven. Momenteel bedraagt de jeugd onder de 14 jaar ruim 65 % van de bevolking. Ook daarvan gaat ruim een derde nog steeds niet of zeer kort naar school, want ook zij kampen met geldgebrek en daardoor gebrek aan schoolopleiding. Dit moet veranderen. Daarom hebben we een kleinschalig sponsoring programma opgezet.

 

We proberen daardoor via eigen sponsoring een aantal kinderen naar school te laten gaan. Onze middelen zijn echter beperkt, en het aanbod van kinderen is schrijnend groot. We hopen dus op meer mensen die de opleiding van een schoolkind willen ondersteunen. Zo blijven minder kinderen verstoken van onderwijs, en kunnen toch naar school gaan. We maken ter plaatse een zorgvuldige afweging welke gezinnen, of scholieren wij kunnen en willen opnemen in ons sponsorprogramma. De hieronder genoemde personen worden deels al gesponsord, anderen zoeken nog een sponsor. Want het is voor ons als kleine particuliere organisatie onmogelijk om nog meer mensen te helpen dan we zelf al doen.

 

 Daarom zoeken we dus nog enthousiaste sponsoren. Hieronder staan hun namen, foto's en wat informatie over de kandidaten. U kunt daarbij ook zien waarvoor we sponsoring vragen. Daar de schoolkosten soms variabel zijn, variëren ook de sponsormaand bijdragen. Naast schoolsponsoring bieden wij voor al de getoonde kinderen ook de mogelijkheid, om het gezin waarin zij opgroeien te sponsoren met een vast bedrag per maand van € 25,- voor voedsel. Voor dit geld kan het gezin 25 kilo rijst, wat aardappelen en groenten, olie en een zak uien kopen. Dat zijn de basis benodigdheden voor de maaltijden in Gambia.

 

 U ontvangt een door partijen ondertekende sponsorovereenkomst, waarin alle onderlinge afspraken zijn opgenomen. U kunt uw bijdrage in halfjaarlijkse of maandelijkse termijnen voldoen. Per half jaar ontvangt u van ons een factuur. Gaat u een sponsoring aan dan krijgt u van ons ook geregeld informatie, updates en foto's omtrent het kind / de student of het gezin dat u sponsort. Mocht u naar Gambia reizen en het kind / de student of gezin willen bezoeken kunnen we dat doorgaans in overleg wel regelen. Want wat is nu leuker dan persoonlijk contact kunnen maken. Heeft u interesse om een schoolkind, of gezin financieel te gaan sponsoren, neem dan eventjes via de email contact op voor meer informatie. 

 

Wilt u één van deze kandidaten gaan sponsoren, bespreken we vooraf natuurlijk exact met u, welke kosten u wel of niet wilt gaan dragen. U gaat een sponsorcontract aan voor een minimaal één heel jaar. Maar we hopen natuurlijk dat u de kinderen langer onder uw hoede wilt nemen. Want zodra uw bijdrage wegvalt, valt voor hen wellicht de mogelijkheid om naar school te blijven gaan ook direct weg.

********** 

 

Het eerste gezin is de familie Jatta uit Brufut. Het gezin heeft vier kids. De oudste is Almamy (19-02-2010) , dan Omar (03-03-2012) en zusjes  Sarjo (25-12-2014) en Amber (12-11-2016).  De reden dat we dit gezin hebben opgenomen, is dat hun papa langdurig ernstig ziek is geweest. Hij verloor daardoor zijn vaste baan en het gezin belandde in een zeer slechte financiële situatie. Daar krabbelen ze nu langzaam uit want papa kan af en toe weer wat werken. Maar school gaan en fatsoenlijk eten, nee daar is geen budget voor. Hiernaast ziet u de foto's van de kindjes, Dit gezin heeft momenteel 1 sponsor die allevier de schoolsponsoringen en de gezinssponsoring doet. Zij heeft echter aangegeven dat dit totaal bedrag teveel wordt.  Dus zoeken we één of meer sponsoren die hiermee bij willen springen. Wilt u haar/ons/dit gezin helpen, dan kunt u kiezen om het gehele gezin te sponsoren met levensonderhoud voor € 25,- per maand, of om één of meer kindjes te sponsoren met schoolkosten voor € 10,- per kind per maand. Wie wil deze "brusjes Jatta"en hun ouders een eindje op weg helpen? Weet u iemand die dit gezin kan of wilt helpen of wilt u zelf graag een financiële bijdrage leveren, dan zijn deze zeer welkom,               

                                                                       ************                                          

Dan zijn er deze twee zusjes: Fatoumata (26-01-2013) en haar zusje Hawa (05-07-2015). Hun papa en mama hebben vroeger geen enkele opleiding kunnen volgen. Het gevolg daarvan is dat zij nu niet aan werk komen. Oma, waar het gezin inwoont, geeft hen net genoeg te eten, maar wilt hen verder niet helpen. En dus konden de beide meisjes vanwege geldgebrek niet naar school en dreigden zij in dezelfde situatie als hun ouders terecht te komen. Inmiddels mogen deze dametjes naar school gaan omdat we voor hen een éénjarige sponsor hebben gevonden. Voor € 30,- per maand kunnen zij samen naar school,inclusief uniformen, boeken, schoentjes, rugzak, reisgeld en een lunch. De huidige sponsor betaald voor schooljaar 2018 deze kosten. Wij zijn daar natuurlijk SUPER blij mee , maar voor de schooljaren daarna zoeken we dus weer eeen nieuwe sponsor voor de meisjes. Wie wil deze twee prachtige meisjes op weg helpen naar een waardevolle toekomst door hun de mogelijkheid te bieden een opleiding te volgen? Wij horen het graag. 

************* 

Dan hebben we Abdel Aziz Janha (geboren 26-09-2006) en zijn papa Sarjo Mohammed Janha (Size). Zij wonen samen sinds de vrouw en moeder het gezin heeft verlaten om met een andere man verder te gaan  en proberen samen alle eindjes aan elkaar te knopen. Sarjo deed dat door middel van taxiritjes en toeristische tips. Maar hij is helaas recentelijk zijn vaste baan kwijt geraakt en zit nu dus zonder inkomen. Abdel Aziz is een enorm goede leerling die supercijfers haalt op school en enorm trots is op "zijn" Pa. Hij kan naast goed leren, ook behoorlijk goed voetballen en is supertrots op zijn schoolresultaten. Zijn grootste angst is dat papa de school echt niet meer kan betalen.. Gelukkig hebben we een schoolsponsor voor Abdel Aziz gevonden, zodat hij voor nu gewoon nog naar school kan. Voor Sarjo zelf zoeken we nog een gezinssponsor. Momenteel sponsoren wij dat zelf, maar een vaste sponsor voor hem zal heel fijn zijn. We weten zeker dat die een papa en zijn zoon heel erg blij maakt! Heeft u interesse om dit éénoudergezin te sponsoren, laat het ons dan even                                                                     horen. We helpen u graag verder. 

                                                                  , **********

De volgende kandidaten vormen wederom een éénouder gezin. De naam van de moeder is Naba Jatta (16-06-1992). Zij is de moeder van dochter Anna (14-08-2009) en zoon Philipp (29-07-2012). Naba leefde in Brufut onder zeer slechte omstandigheden zonder haar kinderen in een éénkamer woning zonder water of elektriciteit. Haar kinderen waren naar elders gestuurd doordat zij hen niet kon verzorgen.  Zij worstelde al enorm om zichzelf in leven te houden. Dat lukte haar slechts node. Wij hebben haar daarom drie jaar terug naar school gestuurd om een vak te leren zodat ze straks wellicht als zelfstandige een eigen inkomen kan genereren. Haar opleiding duurde twee jaar en die heeft ze met goed gevolg afgesloten. Ze had geen mogelijkheid om haar kinderen terug te krijgen en als zelfstandige te beginnen in haar toenmalige woon- en leef situatie. Daarom woont ze nu sinds haar diplomeren in een huis van onze foundation.  Daar hebben de mama weer met haar twee kinderen kunnen herenigen. Iets wat we enorm belangrijk vonden. Door de huidige situatie in Gambia lukt het Naba nog niet om een zelfstandig inkomen te genereren. Vandaar dat ze nog steeds in ons sponsorprogramma opgenomen zijn. Zij worden als gezin door gesponsord voor de kosten van levensonderhoud. Sinds januari 2018 hebben wij ook een sponsor gevonden voor € 15,- per maand die zorgt dat Anna naar school kan met alles wat daarvoor nodig is. Voor de kleine Philipp zoeken we eveneens een schoolsponsor voor een bijdrage van € 15,- per maand. Zodat ook hij straks op een goede manier zijn opleiding kan volgen.  Heeft u interesse hem te sponsoren dan horen we dit graag.  . 

*********** 

De volgende kandidaten zijn twee tweelingen van 7 en 15 jaar oud, geboren op 14-08-2010 en geboren op 27-02-2002. De twee tweelingen zijn biologische broers van elkaar, en luisteren alle vier naar de namen Sainey en Shanna.  In Gambia hebben ze vaak vaste naamcombinaties voor tweelingen.  De vier broers dragen de achternaam Dampha en wonen in Bakoteh. Zij hebben geen ouders meer, sinds de jongste tweeling is geboren is hun moeder overleden. Hun vader kon niet voor de jongens zorgen en heeft de vier jongens toen naar een pleegmoeder gebracht, daar wonen zij sindsdien samen met nog acht andere weeskinderen. Hun levenssituatie is pover, maar ze hebben wel iedere dag te eten. Want wij als foundation sponsoren dit pleeggezin met een vast bedrag per maand. Er is een sponsor die de school voor de twee jongste jongens sponsort. Van deze € 20,- worden hun schoolkosten betaald. De oudste tweeling zijn twee wat verlegen jongens, zij hebben duidelijk bewuster het gezinsdrama waarbij zij hun ouders verloren meegemaakt. Toch kunnen ze onder bekenden hun mannetje wel staan. Voor deze twee mannen zijn wij nog op zoek naar een sponsor, dus dat gaat om een bedrag van € 15,- per persoon of om € 30,- per tweeling in dit geval.  Heeft u interesse om hierin bij te springen dan horen we dat graag. Het gezin zal er zeer mee geholpen zijn.

*********** 

 

Deze kandidaat is een student, zijn naam is Modou Lamin Jammeh, geboren 09-01-1994. Modou studeerde al eerder IT niveau 1 gesponsord via onze foundation. Dat heeft hij keurig afgerond met goed resultaat en nu studeert hij aan het Brikama College hij volgt daar PTC. (Primairy Teacher Course).  Hij woont echter in Kotu (een flink eind van Brikama), in een groot inmiddels vaderloos gezin. Daar is geen geld voor betaling van schoolgeld ed. Er is nu geregeld dat hij zijn opleiding op kosten van de staat mag doen, na het behalen van zijn diploma moet hij straks verplicht drie jaar als vrijwillig leerkracht op een staatsschool werken. Daarmee betaald hij zijn opleiding weer terug. Hij zal dan echter al die tijd geen inkomen kunnen genereren al werkt hij wel. Wij zoeken voor hem dus nog een enthousiaste sponsor voor zijn reiskosten, schoolbenodigdheden, uniformen en verplichte excursies. Het bedrag daarvoor is 20 euro per maand. Wilt u liever het gezin van Modou gaan sponsoren is dit ook mogelijk. Hij komt dus uit een groot gezin met twee moeders, de vader is mei 2016 overleden en er zijn in totaal 17 kinderen. Dit gezin kan dus zeker sponsoren gebruiken. De minimale gezinsbijdrage is in dit geval € 35,- per maand.

                                                                    ********** 

 

En dan is er het gezin van Baraka en Fatoumata Drammeh en hun dochtertjes Amber (06-05-2015) en Ester (15-03-2017) Zij kwamen, toen ze hoogzwanger van Ester waren, door een familieruzie op straat te staan. We vonden gelukkig snel een gemeubileerd huisje voor hen, maar dat huisje is voor Gambiaanse begrippen erg duur. Een aantal maanden later verloor Baraka bovendien zijn vaste baan en zit sindsdien al zonder inkomen. Zij worden momenteel  voor hun huur en eten gesponsord. Ook voor de scholing van de kleine Amber hebben we inmiddels een sponsor gevonden. Maar straks gaat ook Ester naar school en voor haar zoeken we nog een sponsor. Mocht u interesse hebben om haar te gaan sponsoren dan horen we dat graag. Doe ons een berichtje en we vertellen u alle ins en outs. 

 

 

**************** 

Wilt u een van deze kinderen, studenten of gezinnen sponsoren, neem dan even via email 

contact op met Amber en wij gaan samen eens kijken wat we kunnen regelen. Vergeet daarbij niet dat iedere euro een enorm verschil kan maken voor deze mensen. En bij deze alvast heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en hulp. Het is hard nodig !!

 

Iedere euro telt en kan een wereld van verschil maken voor deze mensen !!!!!