Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Schoenmaatjes actie 2016/2017

Schoenmaatjes actie 2016/2017

 

Wil jij, samen met ons deze (in totaal 150) kleuters van de Amhen Comprehensive School in Jalambang (Gambia) verrassen? Doe dan nu ook mee met onze Schoenmaatjes actie 2016 /2017. Maak van een door jou versierde en gevulde schoenendoos een onvergetelijk kado. Vul de doos met kleine leuke nuttige spullen, die voor jou heel gewoon zijn maar voor deze kinderen vaak een ongekende luxe. (zie hiervoor de verlanglijst). Plak de doos niet dicht alsjeblieft... dat doen wij later.

 

Stop in iedere gevulde schoenendoos ook een leuk kaartje of briefje (in het Engels) of een tekening.  De kinderen vinden het ook leuk als je er een foto van jezelf in stopt (met achterop je naam, leeftijd, en een geldig email adres). Doe deze in een enveloppe en vraag je ouders dan of ze er eventueel (dit is dus vrijwillig) ook een briefje van € 5,- bij willen doen, als bijdrage aan de verzendkosten.

 

Stuur of breng de doos dan naar onze foundation en wij zorgen dat ze bij de andere dozen terecht komen. Wij sturen ze dan op en gaan in april 2017 in Gambia persoonlijk jouw doos bezorgen. Dan maken we ook een foto van het kindje dat jouw doos gekregen heeft. En die bezorgen we jou dan weer via email terug. Het is altijd leuk om die voor later te bewaren.

 

Verlanglijstje:

 

Wat mag er allemaal in de doos?

 

Toiletartikelen: Een stuk zeep, een tandenborstel, tandpasta, spiegeltje, (grove) kam of borstel, haarclipjes en elastiekjes, washandje, neutrale bodylotion of babyolie.

 

Dagelijks gebruik: Stalen bestek setje, plastic beker, plastic schaaltje of bordje(bv Ikea Kalas artikelen)

 

Schoolspullen: Een liniaal, gum, etui, puntenslijper, rugzak, schriftjes, pennen (kleur)potloden, kleurboekje.(geen stiften)

 

Speelgoed: Jojo, autootjes, popje, knuffeltje, bal (plat), puzzeltje of spelletje, ballonnen, knikkers, springtouw, muziekinstrumentje, armbandje, zonnebril, prentenboekje, klein spelletje, schaartje.

 

Wat mag er allemaal NIET in de doos?

* Oorlogsspeelgoed en Soldaatjes

 

*  Verf of klei, gelachtig of vloeibaar speelgoed

 

* Etenswaren en Drinkwaren

 

* Speelgoed op batterijen

 

* Vermijd ook overbodig verpakkingsmateriaal ivm de beperkte ruimte en gebruik geen plastic tasjes, zakjes en dergelijke, deze zijn in Gambia verboden.

 

Niet vergeten:

Jouw tekening, kaartje of briefje, enveloppe met je foto en je gegevens en evt de € 5,- bijdrage aan verzendkosten.

Schrijf op de enveloppe of je doos specifiek voor een jongen of een meisje (of voor beiden) bestemd is.

Leg deze enveloppe bovenop in de doos svp !! Plak de doos niet dicht, dat doen wij later !!

 

 

Hartelijk dank voor uw medewerking en bijdrage.....

 

Update: begin februari 2017

 

Op zaterdag 28 januari mochten we ruim 100 gevulde en mooi verpakte schoenendozen ophalen bij Eénbesschool 't Klokhuis in Geldrop. Wat een feest om al die mooi ingepakte en versierde dozen bij elkaar te zien. We willen alle kinderen en ouders de daaraan meegewerkt hebben heel hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdragen.Ook kregen we via enkele ouders en bedrijfsmatige sponsoren die bij de school betrokken waren een heel mooi bedrag gedoneerd als bijdrage in de verzendkosten voor deze dozen. Ook daar zijn we enorm blij mee. 

 

We komen dan echter nog een aantal dozen tekort om echt alle leerlingen van de school in Jalambang een doos te kunnen geven. Dus besluiten we om alsnog een aanvullende actie op facebook te lanceren. Door de zeer enthousiaste medewerking van een aantal collega gastouders, enkele vraagouders, familieleden en mensen van de "Zaden voor voedsel" pagina, werden ons in enkele dagen nogmaals 50 gevulde schoenendozen toegezegd. Inmiddels zijn deze bijna allemaal binnen gekomen per post. Velen ook voorzien van een bijdrage in de verzendkosten.

 

Zodra we ze allemaal binnen hebben gaan we ze naar de vervoerder brengen. Ze moeten dan tijdens ons verblijf aankomen en dan kan het grote uitdeel spektakel beginnen. Wat zullen de kinderen daar blij zijn!!! Iedereen bedankt voor de fantastische medewerking.

 

                                                                             De dozen die we op de school mochten ophalen.

                                            ******************