Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Even voorstellen

 

 

Graag stellen we ons even aan jullie voor:

 

Wij zijn Henny en Amber, een stel uit Zwolle. Bovenstaande foto is gemaakt tijdens onze eerste reis naar Gambia. We zijn getrouwd en hebben geen kinderen meer thuis wonen. Beiden hebben we een leuke baan, die het ons mogelijk maakt te reizen. En daarnaast ook de middelen bied om nu en dan wat extra's voor anderen te kunnen doen. Rijk zijn we zeker niet, maar wij beschouwen ons geluk, onze gezondheid en het feit dat wij in het "welvarende rijkere deel van de wereld geboren zijn" als een groot voorrecht. We zijn harde werkers, maar genieten daarnaast ook van het leven, onze kinderen en kleinkinderen, onze reizen en het feit dat we soms anderen een duwtje in de rug kunnen en mogen geven.

 

We leerden het land Gambia en zijn bevolking kennen tijdens onze eerste reis naar Gambia. Dit alles maakte direct een diepe, onuitwisbare indruk op ons. Want ook al is Gambia één van de armste landen in Afrika, en zijn er heel veel dingen die er veel beter zouden kunnen, de inwoners zijn enorm vriendelijk en sociaal. Al hebben zij doorgaans werkelijk gebrek aan alles, ze zijn gastvrij, respectvol en hartelijk en delen het weinige dat ze hebben bovendien nog graag met anderen. 

 

 

 

Wij waren voor een vakantie in Gambia, maar ook waren we op zoek naar een tweede thuisland om na onze pensionering te gaan wonen. We wilden daarom ook de manier van leven van de lokale bevolking ontdekken. Immers dàt is het "echte" Gambia en niet datgene wat je ziet in de toeristenzones. We bezochten daarom ook in de binnenlanden diverse compounds waarin de lokale bevolking leeft, bekeken ook een lokale kliniek, bezochten wat gemeenschappelijke tuinen en een aantal schooltjes. 

 

Wat ons diep raakte was de enorme armoede in het land. En tegelijkertijd ook de positieve uitstraling van de mensen. We voelden ons hier enorm bij thuis. Het was alsof we hier al jaren kwamen. We hadden kleding bij ons en schoolspullen en groentezaden, en hebben dat her en der verdeeld. Ook hebben we enkele balen rijst uitgedeeld. Terug in Nederland hebben we ervaren, dat een deel van ons hart in Gambia was achter gebleven. We bezoeken Gambia sindsdien twee of drie keer per jaar en het land in al zijn facetten is sindsdien echt een deel van ons geworden.

 

                             In deze film, die we met toestemming van de maker mogen plaatsen hier,                                   kunt u een beetje mee genieten van de verschillende facetten van Gambia waar wij verliefd op werden: 

 

               

  Toevoeging:

Onze liefde voor Gambia en zijn inwoners is groot, en dus hebben we in 2013 besloten een initiatief op te zetten. We willen proberen door middel van eigen geld en donaties en sponsoring van derden, ter plaatse directe kleinschalige steun te bieden. Door het opzetten van projecten om zo de mensen te helpen. Voor meer info verwijzen we u graag naar de andere pagina's op deze website.

 

Wij willen dit doen zonder tussenkomst van grote commerciële hulporganisaties, waar doorgaans veel geld verdwijnt aan allerlei andere kosten. Daarom houden wij persoonlijk alles in de hand houden en controleren regelmatig de vorderingen ter plaatse.

 

Bij deze willen we vast één ding duidelijk maken. Al onze reizen naar Gambia en de persoonlijke kosten die we daar maken, zullen we ten alle tijden zelf blijven betalen. Wij vinden het niet correct om hiervoor donaties of sponsorgeld van derden te gebruiken. Wij vinden het wel zo fijn om dat duidelijk te vermelden.