Amhen-for-gambia.jouwweb.nl
Welkom » Doelstelling en Werkwijze

 

Doelstelling:

   

Door middel van sponsoring van gelden en inzameling van hulpgoederen, trachten wij op directe kleinschalige wijze, zelfgekozen projecten in Gambia te ondersteunen. Als basis voor onze hulp hebben wij gekozen voor scholing van zowel jonge kinderen als studenten. Daarnaast hebben we enige nevenactiviteiten opgezet. We doen dit vrijwillige zonder enig winstoogmerk, rechtstreeks en zonder tussenkomst van derden. Daardoor houden we zelf directe controle op de uitvoering van onze plannen en de verdeling van gelden en goederen.

 

Onze werkwijze:

 

Hoe proberen we dit te bereiken? Wij geloven dat de kinderen van nu op latere leeftijd het verschil kunnen maken en kunnen gaan werken aan de broodnodige ontwikkeling van het land. Daarom starten wij met hulp aan de kinderen. Wij proberen te helpen bij het aanbieden van een goede basisopleiding in een schoon, veilig en gezond schoolgebouw, met een goed onderwijs niveau, dat wordt gegeven op verantwoorde educatieve wijze door bevoegd onderwijzend personeel.

  

We ondersteunen scholen door ze te voorzien van leermiddelen, maar ook door het aanbieden van sport- en spelmaterialen, lees-en prentenboeken en knutselmaterialen. Ons streven is dat in de nabije toekomst al het onderwijs kan worden gegeven in goed onderhouden gebouwen, voorzien van stromend water, goede toiletten en elektriciteit en een nette veilige afgesloten buitenspeelplaats. Want naast onderwijs vinden wij sport en spel en creatieve ontwikkeling ook heel belangrijk.  Met de middelen die we hebben trachten we op onze projecten dus betere mogelijkheden te bewerkstelligen.

 

Wat hebben we al bereikt:

 

 Door onze tussenkomst zijn twee schooltjes de afgelopen tijd voorzien van nieuwe schoolbanken, schooluniformen, educatieve - , creatieve-, sport- en spel materialen en administratieve middelen. Ook maakten we een start met het aanleggen van een schoolbibliotheek, werd er een generator voor een school aangeschaft. Kreeg een school stromend water en elektriciteit, en hebben we bijgedragen aan het opleiden van leerkrachten. 

 

Andere projecten:

 

Daarnaast ondersteunen we diverse families van onze schoolkinderen in de compounds in Brufut, Bansang-Fuga, Jalambang, Brusubi en Kotu. Dit doen we door het verstrekken van hulpgoederen, geregeld aanvullen van de voedselbehoeften, betalen van schoolkosten, het ondersteunen / repareren van muren en daken van woningen en eventueel de aanleg van water, sanitair en elektriciteit waar mogelijk.  

 

Tevens proberen we de mensen zonder inkomen, op verschillende manieren vooruit te helpen. Bijvoorbeeld door hen een vak te (laten) leren, of te begeleiden daar naar toe door bijv. het aanleveren van verkoopmaterialen, zodat ze met een beetje hulp een eigen inkomen kunnen genereren . En op den duur in de toekomst zelfvoorzienend worden.    

  

Ook ondersteunen we een kraamkliniek met de broodnodige medische- en sociale hulpgoederen. prematuren- en babykleding, en het aanleveren van stagiaires en administratieve materialen.

 

Werken we met een kleinschalig schoolsponsorprogramma.

 

Is er een goedlopend "Eat what you grow" moestuin project.

 

Zijn we gestart met een "Wash and polish for your health" verzorgingsproject. 

 

Verzorgen we sponsoring van diverse voetbalteams met materialen en kleding

 

  Door deze kinderen en (jong) volwassenen een nieuwe eerlijke kans te bieden, creëren we met elkaar op kleinschalige wijze een betere toekomst. En helpen we de mensen daar weer een stukje vooruit.

 

Wellicht wilt u ons daarbij ook een handje helpen? 

Vele dankbare glimlachjes zullen uw beloning zijn.

En natuurlijk houden we u update over de ontwikkelingen.

Alvast hartelijk bedankt !